Сир, що містить глутамат натрію, може знизити рівень кислотності в шлунку. Фото: kievskaya.com.ua
Виявляється, такі улюблені багатьма продукти як сир і перероблене м'ясо, погано впливають на імунну систему людини. Про це заявили ірландські мікробіологи, пише likar.info.
У ході експерименту з бактерією лістерією вчені виявили, що вживання цих продуктів робить імунітет ослабленим, а це допомагає інфекціям проникнути в організм.
В організмі здорової людини лістерія нейтралізується шлунковим соком і не шкодить. Але виявилося, що при зловживанні м'ясними продуктами і сирами, що містять глутамат натрію, знижується рівень кислотності в шлунку. У результаті лістерія виживає в організмі людини і призводить до інфікування.
Надлишок глутамату натрію небезпечний і для нервових клітин. Він може спровокувати хвороби центральної нервової системи.