Названо 6 продуктів, які здатні погіршити роботу мозку

20 серпня 2016, 15:13
Деякі продукти можуть навіть розвинути важку хворобу

Названо 6 продуктів, які здатні погіршити роботу мозку.

Багато людей знають про те , що роботу мозку стимулюють лосось , горіхи і ягоди . Однак існує ряд продуктів , які здатні викликати помутніння розуму , погіршення пам'яті і навіть розвинути хвороба Альцгеймера , передає Newsyou.

Шість продуктів , які шкодять мозку , виглядають так :

Реклама

Штучні підсолоджувачі. Невролог Девід Перлмуттер зазначає , що штучні підсолоджувачі приносять ще більший ризик розвитку діабету , ніж звичайний цукор . А діабет другого типу призводить до дегенерації мозку .

Риба з високим вмістом ртуті. Професор психіатрії з Пресвітеріанської лікарні Нью – Йорка Гейл Солтц стверджує , що риба , яка містить ртуть , токсична і чинить негативний вплив на ту частину мозку , яка відповідає за баланс , координацію і зір .

Щоб знизити ризик впливу ртуті , відмовтеся від королівської макрелі , акулячого м'яса , риби – меча , обмежте споживання білого тунця . Зверніть увагу на молюсків , креветки , лосось , минтай і сома .

Реклама

Готові бісквітні коржі. Готові і запаковані бісквіти , а також напівфабрикати піци містять транс – жири , які згубно впливають на мозок , викликають запалення і порушення передачі нервових імпульсів , говорить психолог Сюзан Альберс .

Солодкі напої. Нейробіолог Сандра Аамодт радить уникати солодких напоїв , оскільки вони не вгамовують , а тільки стимулюють голод . Коли людина споживає багато калорій , вона порушує обмін речовин і запускає процес погіршення активності мозку .

Глютеновмісні продукти. Американський психіатр Келлі Броган стверджує , що продукти з глютеном , зокрема хлібобулочні і макаронні вироби , можуть призводити до депресії , психозу і інших психічних розладів .

Реклама

Оброблені продукти. Фаст – фуд , газована вода і інша оброблена їжа містить і транс – жири , і велику кількість цукру , і інші штучні добавки , які провокують розвиток проблем як в мозку , так і в організмі в цілому . Про це говорить кандидат економічних наук , керівник стратегії і програм в Центрі здоров'я мозку при Техаському університеті в Далласі Діана Первіс Джаффін .