Грейпфрути корисні. Фото: pixabay.com
Почнемо з того, що грейпфрут – це гібрид апельсина і помело. Він зберіг всі корисні властивості цих двох цитрусових, додавши до них свої власні. Отже, в чому ж користь грейпфрута, і чому його треба їсти регулярно.
- У ньому мало калорій
Якщо ви стежите за своєю фігурою, грейпфрут для вас – справжня знахідка. У 100 грамах цього фрукта містяться лише 35 ккал. А органічні кислоти, що входять до його складу, покращують обмінні процеси в організмі.
- Зміцнює серцево-судинну систему
Регулярно вживаючи цей сонячний фрукт, ви забудете про високий тиск: грейпфрут знижує артеріальний тиск і регулює рівень холестерину і цукру в крові.
- Поліпшує роботу печінки
Речовини, що входять до складу грейпфрута, прискорюють ферментацію, тим самим активізуючи роботу печінки.
- Зміцнює імунітет
У грейпфруті, як і в інших цитрусових, міститься багато вітаміну С. У період застуд і вірусу грипу, з'їдаючи щодня кілька часточок цього фрукта, ви вбережете себе від хвороб.
- Допомагає ШКТ
Якщо ви страждаєте від запорів, введіть до свого раціону грейпфрут. Він нормалізує діяльність кишечника і покращує перистальтику завдяки вмісту в його складі пектину.
- Рятує від депресії
Доведено: люди, які люблять грейпфрут, рідше страждають від апатії і безсоння. Він корисний при перевтомі як фізичній, так і розумовій.
- Є профілактикою онкозахворювань
До складу цього фрукта входить лікопін, речовина, що має антиоксидантні властивості. Лікопін запобігає поширенню ракових клітин.