Знайдено смертельну небезпеку оливкової олії

15 березня 2018, 09:04
Вчені стверджують, що цей продукт не можна використовувати для приготування деяких страв

Оливкова олія. Фото: yanalya/Freepik

Сьогодні ми все частіше чуємо про таке страшне захворювання, як рак. І нехай поки вчені не можуть до кінця пояснити причини розвитку раку, вони з упевненістю можуть сказати, що злоякісні процеси часто є відлунням нездорового способу життя. Зокрема, причина може ховатися в вживанні певних продуктів, пише Express.

Раніше сайт "Сегодня" писав про серйозну небезпеку популярної заправки для салату.

Реклама

Як стверджує професор аналітичної біохімії та хімічної патології Мартін Гроотвельд, ризик можуть нести цілком нешкідливі і навіть корисні продукти. Але тільки в тому випадку, якщо їх неправильно вживати. До таких належить оливкова олія. В результаті досліджень з'ясувалося, що при обсмажуванні риби і картоплі в такій олії кількість токсичних альдегідів збільшується в 100 разів. Саме ці речовини і можуть спровокувати розвиток злоякісних процесів.

Раніше ми розбиралися, що продають українцям під виглядом популярного молочного продукту, чи варто платити великі гроші за "справжнє" масло і чим вигідні спреди.


Дивіться відео: трансжири – що це таке і з чим їх їдять

Реклама