Натуральні соки шкодять при неправильному вживанні

11 вересня 2015, 11:08
Якщо пити соки в невідповідний для цього час, всі корисні властивості будуть перекреслені

Фото: соцмережі

Натуральні свіжовичавлені соки з фруктів і овочів, безумовно, роблять благотворний вплив на здоров'я людини. Вони насичують організм корисними мікроелементами, солями і вітамінами, активізують обмін речовин і сприяють оновленню всіх тканин і клітин.

Так, багато хто воліє пити апельсиновий сік на сніданок. Проте всі ці корисні властивості будуть перекреслені і зведені нанівець, якщо пити соки неправильно і в невідповідний для цього час.

Реклама

Для людей з нормальною і зниженою кислотністю шлунка слід пити свіжовичавлені соки за 30-40 хвилин до основного прийому їжі для максимального засвоєння всіх вітамінів і мінералів. Тим, у кого підвищена кислотність шлунка, рекомендується вживати соки тільки через 1,5 години після їжі.

Не рекомендується пити натуральні фруктові соки під час і відразу після прийому їжі, оскільки це може викликати процеси бродіння в кишечнику.

Тому, якщо не дотримуватися цих простих правил, вживання натуральних соків може бути не тільки марним, але і шкідливим для здоров'я.