Як приготувати корисне варення з шипшини і калини

12 вересня 2019, 09:00
Варення з осінніх ягід не тільки смачне, але і містить багато вітамінів

Цілющі властивості шипшини – величезні. До її складу входять десятки мікроелементів, необхідних для здоров'я. Ягоди шипшини містять в 20 разів більше вітаміну С, ніж апельсин. Вони також включають вітамін В, вітамін РР, провітамін А. З мінералів в шипшині є залізо, натрій і фосфор.

Дивіться відео, коли і які ягоди краще купувати:

Реклама

А калина чудово знімає судоми, допомагає при безсонні і застуді. Вона лікує ангіну, гіпертонію, захворювання печінки, допомагає при бронхіальній астмі. Залізо, що міститься в плодах калини, підвищує гемоглобін, нормалізує стан кровоносних судин, очищає їх від холестерину.

Вітамінне варення з шипшини і калини

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 400 г шипшини
  • 800 г цукру
  • 3 склянки води
  • 100 г свіжої або замороженої калини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Видаліть насіння з шипшини за допомогою голки через невеликий отвір.
  2. Промийте ягоди в холодній воді, засипте в окріп (1,5 склянки води), доведіть до кипіння, відразу відкиньте на друшляк і дайте обсохнути.
  3. З решти води і цукру зваріть сироп, засипте в нього шипшину і ягоди калини, помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть.
  4. Подавайте вітамінне варення до млинців і оладок.

Як зберегти користь ягід у варенні

Не давайте ягодам довго кипіти, інакше вони почнуть втрачати свої корисні властивості. Як тільки варення стане булькати, зніміть його з вогню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити варення з кизилу з яблуками.