На сніданок не можна їсти консерви і тістечка

15 липня 2014, 05:20
Не вся їжа корисна зранку

М'ясо з ранку краще не їсти   / Фото: Анастасія Іскрицька

Про незаперечну користь сніданку сказано і написано вже дуже багато. Але не всі сніданки однаково корисні. Дізнайся, з чого не варто починати свій день, пише toneto.net.

• Вживання сирих овочів (капуста, огірки, помідори, паприка) вранці може призвести до подразнення слизової шлунка. Сирі овочі натщесерце особливо протипоказані людям з проблемним травленням.

Реклама

• Червоне м'ясо. Для розщеплення такого білка організм вже повинен мати достатню кількість енергії. Крім того, ранок – час вуглеводів, а не складних тваринних білків.

• Копченості і консерви. Цю, по суті, їжу досить важко назвати корисною і не тільки на сніданок: консерванти, ароматизатори, багато солі...

• Кондитерські вироби. Виявляється, улюблений французами круасан – не найправильніший початок дня.

Реклама

У випічці багато простих вуглеводів, які перевантажують інсуліновий апарат людини. У результаті вже через годину організм знову хоче їсти, так і не дочекавшись корисних речовин.