Медики розповіли, яке м'ясо найкорисніше

29 вересня 2015, 13:17
Деякі види популярного продукту можуть погано перетравлюватися

Фото: agro2b.ru

В силу своїх переконань деякі люди приймають рішення відмовитися від м'яса, перераховуючи його до шкідливих продуктів. Насправді, медики не повністю згодні з тим, що від м'яса потрібно відмовлятися, тому як в ньому містяться необхідні нашому організму речовини, що беруть участь у синтезі білка, без якого складно уявити нормальну життєдіяльність людини.

Про м'ясо ходять легенди і міфи, в які більшість людей абсолютно не хоче вірити або, навпаки, свято приймають таку інформацію, як за чисту монету. Вчені проводили безліч досліджень, в яких вивчали м'ясо з усіх боків. Їм вдалося з'ясувати, що м'ясо не до кінця перетравлюється в шлунково-кишковому тракті, а не засвоєні волокна з м'яса залишаються в кишечнику і гниють там.

Реклама

Але з цим твердженням сперечаються інші вчені, які повністю спростовують його. Вони вважають, що завдяки м'ясу в організмі людини синтезується життєво необхідний білок, який неможливо отримати з їжі рослинного походження. Більше того, з результатів досліджень стало відомо про те, що білок з м'яса краще і швидше засвоюється в кишечнику, ніж рослинні білки. Тому однозначної відповіді на рахунок користі м'яса вам не знайти.

Все, що ви можете зробити, це вибрати корисне м'ясо і правильно його готувати, щоб вашому організму від нього була тільки користь. Вчені і дієтологи впевнені в тому, що найкориснішим є м'ясо курки та інших птахів, тому що в ньому міститься мінімальна кількість жирів, чого не скажеш, наприклад, про свинину. Виходить, що якщо ви хочете правильно харчуватися і при цьому не відмовляти собі в м'ясі, то краще всього вибирати куряче м'ясо.

Що стосується приготування м'яса, то тут теж є свої нюанси, адже під час обсмаження навіть куряче філе стає шкідливим і висококалорійним. Всьому виною рослинна олія, яка використовується для смаження продуктів, разом з тим, як воно нагрівається, в ньому і в продукті виробляються трансжири, які нічого, крім шкоди, організму не приносять. Найкраще готувати м'ясо на пару або на грилі без використання рослинного масла, тоді в ньому залишаються цілими вітаміни і амінокислоти, що сприяють виробленню корисного білка в організмі.

Реклама

Це ж стосується і напівфабрикатів, всім улюблена ковбаса і сосиски є шкідливими продуктами і, якщо ви хочете бути здоровим, то від них вам дійсно доведеться відмовитися.