Медики виявили корисну якість безалкогольного пива

29 листопада 2017, 04:55
Безалкогольне пиво в помірних кількостях не завдає шкоди організму і допомагає кишечнику прискорювати ферментативні функції

Пиво може бути корисним. Фото: pixabay

Мексиканські вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що помірне споживання безалкогольного пива допомагає боротися із зайвою вагою і зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Експерти Центру передових досліджень Національного політехнічного інституту Мексики провели незвичайний експеримент з вживанням безалкогольного пива. Протягом одного місяця 35 осіб у віці від 20 до 40 років повинні були випивати 355 мл безалкогольного пива в день. Контрольні аналізи були взяті на початку експерименту, потім в середині і в кінці.

Реклама

Згідно з результатами дослідження, рівень цукру в крові знизився в нормальних межах, робота клітин підшлункової залози, що виробляють інсулін, прискорилася, а вміст бактерій Bacteroidetes в кишечнику підвищився. У людей, які страждають від надмірної ваги, кількість даних бактерій скорочується, відповідно, підвищення рівня Bacteroidetes, за рахунок споживання безалкогольного пива, позитивно впливає на обмінні процеси в організмі.

З проведеного експерименту випливає, що безалкогольне пиво в помірних кількостях не завдає шкоди організму і допомагає кишечнику прискорювати ферментативні функції, що захищає людину від набору зайвої ваги, і як результат, зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.