Фото: pixabay.com
Прийнято вважати, що значне скорочення вуглеводів в раціоні сприяє зниженню ваги, і це дійсно так. Однак, як заявили лікарі, сидіти на такій дієті більше шести місяців не можна, інакше метаболізм почне сповільнюватися.
Дослідники з Клініки Майо в Рочестері (Міннесота, США) встановили, що люди скидали 4 кілограми і більше, якщо протягом півроку сиділи на низьковуглеводній дієті в порівнянні з дієтою, позначеною низьким рівнем жирів. Однак саме після межі в 6 місяців результати в плані ваги почали вирівнюватися. З цього був зроблений висновок, що низьковуглеводні дієти підходять в якості короткострокових.
Дієтологи закликають відмовитися від оброблених продуктів, особливо – від обробленого м'яса начебто бекону, сосисок, шинки. До речі, нерідко урізання споживання вуглеводів супроводжується більш активним споживанням м'ясних продуктів.
Але згідно з рядом досліджень, велика кількість тваринного білка в раціоні пов'язана з підвищеною смертністю, ризиком раку, високим тиском, аномальними рівнями цукру і холестерину.
Раніше вчені з'ясували, що палеодієта, яка набирає популярність, насправді може призвести до погіршення здоров'я і набору ваги.