"МайстерШеф": рецепт м'ясних пиріжків емпанадас від Ектора Хіменес-Браво

26 травня 2020, 14:00
Емпанадас дуже популярні в Латинській Америці

Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво

Щосуботи глядачі стежать за шоу "МайстерШеф. Професіонали" на СТБ. У проєкті готують не тільки учасники, а й судді: Ектор Хіменес-Браво, Володимир Ярославський, Ольга Мартиновська. Крім того, вони радують своїх глядачів і поза кадром, розробляючи і описуючи все нові рецепти.

Цього разу беззмінний суддя проєкту Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом пиріжків свого дитинства.

Реклама

Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво

Ектор Хіменес-Браво: Ви пам'ятаєте свої улюблені пиріжки з дитинства? Ті, що бабуся готувала, запашні, щоб з'їсти їх з молоком або холодним квасом? А хочете спробувати пиріжки з мого дитинства? У мене було все те ж, як і у вас, тільки квасу не було. І називалися пиріжки емпанадас. Запрошую вас в моє дитинство, емпанадас з картоплею і м'ясом, все як в Україні і з українських продуктів.

Емпанадас з фаршем

Реклама

Інгредієнти для тіста:

  • 360 г борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 170 г вершкового масла (нарізаного кубиками)
  • 1 яйце
  • 125 мл молока

Спосіб приготування тіста:

  1. Змішайте борошно і сіль в процесорі (можна вимішувати руками)
  2. Додайте вершкове масло, яйце і молоко потроху. Змішайте, поки не вийдуть невеликі окремі кульки і тісто стане м'яким і еластичним.
  3. Зробіть кульку з тіста і дайте відпочити 10 хвилин.
  4. Розділіть тісто на дві кульки і розкачайте качалкою два диски.
  5. Кільцем або формою 12 см зробіть маленькі диски, наповніть начинкою і сформуйте емпанадас.
  6. Змастіть яйцем і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 190 ºС.

Читайте також:

Реклама

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 2 картоплі варені
  • 1/4 ч.л. солі (якщо використовуєте свіжий часник або цибулю, то 1/2 ч.л. солі)
  • 1/4 ч.л. гранульованого часнику або 1/2 зубчика часнику
  • 1/4 ч.л. гранульованої цибулі або 50 г нарізаної цибулі
  • 1/4 ч.л. зіри (кумина) – продається на ринках
  • 2 ст.л. соусу – дивіться рецепт далі
  • 1 ст. л. масла

Спосіб приготування начинки:

  1. Обсмажте м'ясо, додайте спеції і варену картоплю (її потрібно трохи роздавити).

Суддя "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво з емпанадас

Інгредієнти для соусу:

  • 100 г дрібно нарізаної цибулі
  • 200 г нарізаного томата
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1 ч.л. масла
  • 50 г нарізаного болгарського перцю
  • 1 ч.л. томатної пасти
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 зубчик часнику дрібно нарізаного

Спосіб приготування:

  1. Додайте всі інгредієнти в нагріту сковороду, крім томатної пасти, на середньому вогні.
  2. Обсмажте, поки вони не стануть м'якими і додайте томатну пасту, обсмажте ще 3 хвилини
  3. Можете зберігати в холодильнику до 2 тижнів і додавати до овочів, м'яса, яєць або використовувати як заправку до супів.
  4. Готові емпанадас подаються з соусом Табаско або Чилі.

Нагадаємо, раніше Ектор Хіменес-Браво ділився рецептом сангрії з літніми фруктами.