Майстер-клас від відомого шеф-кухаря: медові креветки по-балійськи

28 січня 2017, 13:00
Готуємо креветки в пікантному соусі на грилі

Покроковий рецепт приготування пікантних креветок. Фото: автора стат

Острів Балі з півдня омивається Індійським океаном , з півночі – морем Балі Тихого океану , а тому тутешня кухня славиться своїми морепродуктами . Як правило , їх подають з різними пікантними соусами . На місцевому майстер – класі з приготування креветок під гостро – солодким соусом вдалося побувати " Сегодня" . Показував його шеф – кухар відомого балийского ресторану " Будинок креветок " Віджай .

Інгредієнти ( на 3 порції):

Реклама

  • Перець чилі , часник за смаком
  • Соєвий соус 2 ст . л .
  • Устричний соус 2 ст . л .
  • Мед 2 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Білий запашний перець за смаком
  • Великі креветки 9 шт .
  • Лайм 2 шт.
  • Кокосова або оливкова олія 300 г

Приготування ( 50 хвилин):

Реклама

Крок 1: Готуємо соус

Очищаємо перець , збиваємо його в блендері разом з часником . Отриману масу виливаємо на сковорідку . Додаємо мед , соєвий і устричний соус , сіль , перець і готуємо на маленькому вогні , помішуючи , 15 хвилин .

Реклама

Крок 2: Маринуємо креветки

Викладаємо креветки , нанизані на довгі дерев'яні шпажки , в глибоку миску , поливаємо їх соком лайма чи лимона , трохи солимо , додаємо білий запашний перець . Все добре перемішуємо , даємо постояти 10 хвилин .

Крок 3: Обсмажуємо креветки у фритюрі

Доводимо до кипіння масло , викладаємо туди креветки і обсмажуємо їх , перевертаючи , протягом 3 хвилин . Потім викладаємо їх на паперовий рушник ( на Балі їх викладають на банановий листок ) .

Крок 4: Готуємо на грилі

Обсмажені креветки викладаємо на решітку , 1 хвилину смажимо на грилі , після цього щедро змащуємо соусом і тримаємо ще 5 хвилин на грилі з одного боку , а потім 5 хвилин – з іншого .

Готові креветки збираємо " будиночком " , з'єднавши шпажки кільцем перцю або цибульним пером . Подаємо на стіл із зеленню і соусом . Смачного!