Масляна 2019: рецепт солодких австрійських млинців з сиром

26 лютого 2019, 11:52
Готуємо млинці з сиром і яєчно-сметанним соусом

Млинці по-чернігівськи з кисломолочним сиром

Млинці – обов'язковий атрибут Масляної, яка в 2019 році пройде з 4 по 10 березня. Якщо ви не хочете готувати традиційні налисники з сиром, зробіть солодкі австрійські млинці, які в оригіналі називаються "Palatschinken".

Млинці з сиром та сметаною підливою

Реклама

Інгредієнти на 8 порцій:

Для тіста:

140 г борошна

Реклама

2 яйця

1 жовток

1/2 пакетика ванільного цукру

Реклама

дрібка солі

250 мл молока

рослинне масло для смаження млинців

Для начинки:

  • 50 г вершкового масла
  • 30 г цукрової пудри
  • 1/2 пакетика ванільного цукру
  • цедра лимону
  • 3 білка
  • 3 жовтки
  • 125 мл сметани
  • 250 г сиру (10%)
  • 40 г цукру
  • 30 г родзинок

Для підливи:

  • 125 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 30 г цукру
  • 3 ст.л. сметани

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Приготувати тісто: змішати трохи молока, яйце, жовток, борошно, сіль і ванільний цукор, розмішати, щоб не було грудочок. Влити решту молока, перемішати. Залишити на 20 хвилин, а потім спекти тонкі млинці.
  2. Для начинки масло змішати з пудрою, ванільним цукром і цедрою, збити. Додати жовтки, сметану і розтертий сир.
  3. Білки збити з цукром, з'єднати з сиром і додати родзинки.
  4. Млинці змастити начинкою (вона досить рідка, але при запіканні схопиться), згорнути в трубочку, розрізати навпіл і укласти в змащену маслом форму розрізами нагору, як черепицю. Духовку розігріти до 180 С.
  5. Поставити млинці запікати на 10 хвилин. За цей час приготувати підливку: всі інгредієнти змішати і збити. Залити млинці і запікати ще 15 хвилин, щоб соус схопився. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці, не забруднивши гору посуду. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тонких млинців на сироватці

Дивіться відео, як приготувати тонкі млинці за рецептом Євгена Клопотенка: