Масляна 2019: рецепт млинців з грибами і сиром

7 березня 2019, 17:43
Готуємо тонкі млинці на молоці з грибною начинкою

Млинці з грибами і сиром

Млинці – традиційна страва на Масляну. Начинка може бути і солодкою, і солоною. Сьогодні ми приготуємо тонкі млинці з начинкою з шампіньйонів і сиру.

Млинці з грибами і сиром

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 склянка борошна
  • 1 стакан кефіру
  • 1 стакан крутого окропу
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Сода – на кінчику ножа

Для начинки:

Реклама
  • 400 г печериць
  • 50 мл вершків
  • 100 г вершкового або плавленого сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Тонкі скибочки шинки – за бажанням

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Яйця збиваємо до появи легкої піни, додаємо сіль. Продовжуючи збивати, вливаємо в яйця склянку окропу. Потім додаємо стакан кефіру, перемішуємо.
  2. Просіваємо в миску борошно з содою, додаємо суху суміш в рідину. Ретельно розмішуємо, додаємо цукор і рослину олію.
  3. Випікаємо тонкі млинці.
  4. Тим часом обсмажуємо гриби, нарізані скибочками, солимо, перчимо і вливаємо вершки.
  5. Коли вершки випарується наполовину, додаємо сир і перемішуємо доти, доки сир не розподілиться рівномірно. Вимикаємо вогонь і даємо постояти кілька хвилин.
  6. Якщо використовуєте шинку, то її можна додати до начинки, нарізавши кубиками, а можна тонкі пластинки шинки викласти на сам млинець.
  7. Потім викладаємо грибну начинку і звертаємо конвертом. Подаємо теплими або холодними.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних млинців від ведучого Григорія Германа. Крім цього, "Сегодня" писали, як приготувати млинці "Сюзетт" від Лізи Глинської.

Дивіться відео, як приготувати тонкі млинці за рецептом Євгена Клопотенка:

Реклама