Масляна-2018: рецепт дріжджових оладок

14 лютого 2018, 17:52
Готуємо пишні і смачні оладки з дитинства

Дріжджові оладки на молоці. Фото: pixabay.com

Масляна-2018 триватиме з 12 по 18 лютого. Пропонуємо вам простий рецепт приготування оладок з дріжджового тіста.

Дріжджові оладки

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 2 склянки теплого молока
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 5 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинної олії + рослинна олія для обсмажування

Рецепт приготування:

1. Змішати в мисці підігріте (не гаряче) молоко, цукор, дріжджі і 1 склянку борошна. Відставити в сторону на 15 хвилин.

Реклама

2. Додати злегка збиті віночком яйця, ваніль, борошно, що залишилося, сіль і рослинне масло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Накрити миску плівкою або рушником. Поставити в тепло на годину, щоб тісто підійшло.

Реклама

4. Розігріти сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Не перемішуючи, викласти тісто на сковороду ложкою. Посмажити оладки з двох сторін до золотистого кольору.

5. Подавати готові оладки теплими, разом з медом, варенням або сметаною.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами до Міжнародного дня млинця. Ми також писали, як приготувати сирні млинці зі шпинатом.

Дивіться відео, як святкують Масляну в різних країнах світу: