Малосольні огірки: як приготувати хрустку закуску на зиму

12 червня 2020, 10:15
Дізнайтеся, як консервувати малосольні огірки: рецепт заготовки на зиму

Малосольні огірки: рецепт з фото

Малосольні огірки – це улюблена і популярна у багатьох гурманів літня страва. Гостренькі, дзвінкі і хрусткі – ось за що цінуються малосольні огірки. Як приготувати їх правильно, щоб ласувати цією смачною вітамінною закускою не тільки влітку, а й взимку, читайте у нашій статті.

Зберегти хрусткі властивості таких огірочків цілком можливо. Ми поділимося з вами секретами, як законсервувати малосольні огірки, щоб вони не стали м'якими і не "вибухали" в банках.

Реклама

Малосольні огірки: рецепт з фото

Заготовляємо малосольні огірки – що потрібно для консервації:

  • 1 кг огірків,

Для розсолу:

Реклама
  • 3 зубки часнику,
  • 1 лист хрону,
  • 2 парасольки кропу,
  • 2 ст. ложки солі,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1 л води.

Читайте також:

Для консервування:

  • 1 головка часнику,
  • 1 лист хрону,
  • 2 парасольки кропу.

Дивіться відео, скільки можна з'їсти маринованих огірків без шкоди для здоров'я:

Реклама

Як консервувати малосольні огірки – покроковий рецепт:

  1. Перед тим як засолити малосольні огірки, їх потрібно підготувати. Вибирайте для засолювання правильні огірочки – середні, однакові за розміром, молоденькі та з пухирцями. Довгі та гладкі для заготовки не підійдуть.
  2. Огірки ретельно помийте, зріжте кінчики з двох сторін і залийте чистою сирою водою на 1 годину, щоб вони просочилися. Тоді готові малосольні огірки будуть хрусткими.
  3. Також гарненько помийте зелень і крупно поріжте. Очистіть і поріжте великими шматочками часник. У миску викладіть огірки по черзі з кропом і хріном і пересипаючи часником.
  4. Приготуйте розсол. Для цього закип'ятіть воду, всипте в неї сіль і цукор і варіть до повного розчинення.
  5. Залийте огірки гарячим розсолом так, щоб він повністю їх покрив. Накрийте огірки тарілкою і зверху встановіть щось важке, наприклад, банку з водою. Залиште огірки маринуватися на 2 дні при кімнатній температурі.
  6. Тепер прийшла черга підготовки зелені і часнику для закатування. Помийте зелень і почистіть часник.
  7. Просолені огірки дістаньте з розсолу і сполосніть від нальоту холодною кип'яченою водою. Розкладіть огірки у підготовлені стерилізовані банки, перемішуючи з хроном, кропом і часником.
  8. Розсіл процідіть через марлю, прибираючи стару зелень і часник, і закип'ятіть, знімаючи піну. Залийте огірки киплячим розсолом і закатайте.
  9. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім переставте банки в прохолодне темне місце.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як законсервувати кабачки по-корейськи на зиму.