Малосольні огірки: рецепт з фото
Малосольні огірки – це улюблена і популярна у багатьох гурманів літня страва. Гостренькі, дзвінкі і хрусткі – ось за що цінуються малосольні огірки. Як приготувати їх правильно, щоб ласувати цією смачною вітамінною закускою не тільки влітку, а й взимку, читайте у нашій статті.
Зберегти хрусткі властивості таких огірочків цілком можливо. Ми поділимося з вами секретами, як законсервувати малосольні огірки, щоб вони не стали м'якими і не "вибухали" в банках.
Заготовляємо малосольні огірки – що потрібно для консервації:
- 1 кг огірків,
Для розсолу:
- 3 зубки часнику,
- 1 лист хрону,
- 2 парасольки кропу,
- 2 ст. ложки солі,
- 1 ст. ложка цукру,
- 1 л води.
Для консервування:
- 1 головка часнику,
- 1 лист хрону,
- 2 парасольки кропу.
Дивіться відео, скільки можна з'їсти маринованих огірків без шкоди для здоров'я:
Як консервувати малосольні огірки – покроковий рецепт:
- Перед тим як засолити малосольні огірки, їх потрібно підготувати. Вибирайте для засолювання правильні огірочки – середні, однакові за розміром, молоденькі та з пухирцями. Довгі та гладкі для заготовки не підійдуть.
- Огірки ретельно помийте, зріжте кінчики з двох сторін і залийте чистою сирою водою на 1 годину, щоб вони просочилися. Тоді готові малосольні огірки будуть хрусткими.
- Також гарненько помийте зелень і крупно поріжте. Очистіть і поріжте великими шматочками часник. У миску викладіть огірки по черзі з кропом і хріном і пересипаючи часником.
- Приготуйте розсол. Для цього закип'ятіть воду, всипте в неї сіль і цукор і варіть до повного розчинення.
- Залийте огірки гарячим розсолом так, щоб він повністю їх покрив. Накрийте огірки тарілкою і зверху встановіть щось важке, наприклад, банку з водою. Залиште огірки маринуватися на 2 дні при кімнатній температурі.
- Тепер прийшла черга підготовки зелені і часнику для закатування. Помийте зелень і почистіть часник.
- Просолені огірки дістаньте з розсолу і сполосніть від нальоту холодною кип'яченою водою. Розкладіть огірки у підготовлені стерилізовані банки, перемішуючи з хроном, кропом і часником.
- Розсіл процідіть через марлю, прибираючи стару зелень і часник, і закип'ятіть, знімаючи піну. Залийте огірки киплячим розсолом і закатайте.
- Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім переставте банки в прохолодне темне місце.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як законсервувати кабачки по-корейськи на зиму.