Мафіни з чорницею в духовці: простий рецепт приготування

29 липня 2020, 19:28
Рецепт найсмачніших чорничних мафінів з цукровим посипанням

Чорничні капкейки в духовці

Мафіни дуже прості і швидкі в приготуванні, і, на відміну від кексів, їх можна зробити низькокалорійними, якщо зменшити кількість масла, використовувати молоко зі зниженим вмістом жиру або замінити його фруктовими соками.

Один з найсмачніших варіантів – це мафіни з чорницею. Якщо ви плануєте використовувати заморожені ягоди, дайте їм відтанути і злийте зайвий сік.

Реклама

Мафіни з чорницею

Чорничні капкейки в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 232 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 160 г цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • Дрібка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 100 г рослинної олії
  • 150 мл молока
  • 200 г чорниці

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти, додайте промиту чорницю і перемішайте.
  2. В окремій ємності збийте вінчиком всі рідкі інгредієнти.
  3. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти, акуратно перемішайте.
  4. Застеліть 12 формочок для мафінів паперовими вкладишами, наповніть тістом на дві третини.
  5. Посипте цукром для карамельної скоринки.
  6. Випікайте близько 20-25 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці. Перевірте готовність зубочисткою.
  7. Дістаньте мафіни з духовки. Коли вони повністю охолонуть, вийміть з формочок.

Корисна порада

Такі мафіни можна приготувати з іншими ягодами – малиною, ожиною.

Дивіться відео з цікавими фактами про чорницю:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мафінів з грушею і корицею, а також писали, як приготувати яблучні мафіни з шоколадом.