Кращий рецепт яблучної шарлотки з корицею і ваніллю

8 липня 2020, 09:00
Готуємо шарлотку з яблуками в духовці

Рецепти шарлотки з яблуками

Шарлотка – найпростіший варіант яблучного пирога. На її на приготування потрібно близько години. Класичний рецепт шарлотки – це яйця, цукор, борошно і, звичайно, яблука.

Відомий кондитер Олександр Селезньов у своєму Instagram поділився рецептом ароматної яблучної шарлотки з корицею і ваніллю. Таку можна поставити і на святковий стіл, якщо прикрасити її цукровою пудрою і листочками м'яти.

Реклама

Яблучна шарлотка

Рецепти шарлотки з яблуками

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 234 ккал на 100 г

Складові:

  • 5 яєць
  • 200 г цукру
  • Дрібка солі
  • 1 ст.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. соди + лимонний сік
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 100 г розтопленого вершкового масла
  • 5 яблук
  • Кориця

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Яйця, цукор, щіпку солі і ваніль збити в пишну піну. На це знадобиться 5-7 хвилин.
  2. Додати гашену соду, борошно і розпушувач. Перемішати, влити розтоплене вершкове масло.
  3. Яблука почистити, нарізати середніми скибочками, посипати меленою корицею.
  4. Засипати яблука в тісто і випікати в формі 26 см при 170 ºС протягом 50 хвилин або при 180 ºС 40 хвилин.

Як подавати шарлотку

Остудити, за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.