Кращий рецепт мідій в томатному соусі в овочами

3 березня 2020, 20:05
Ідеальна вечеря для любителів морепродуктів

Мідії в томатному соусі з білим вином і овочами – смачна і корисна страва, яка вимагає мінімум часу і зусиль. Головне – вибрати якісних молюсків.

Читайте також:

Реклама

Зрозуміти, свіжі мідії чи ні, можна лише після разморозки.Так що потрібно дати їм відтанути при кімнатній температурі і добре понюхати. Якщо ви відчуєте навіть легкий неприємний запах, від делікатесу краще відмовитися.

Мідії в томатному соусі з овочами

Мідії в томатному соусі

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 61 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 300 г варено-морожених мідій в мушлях
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 3 зубчики часнику
  • 500 мл консервованих помідорів у власному соку
  • 100 мл білого сухого вина
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Дрібно порізані моркву і селеру обсмажити на олії.
  2. Додати подрібнений часник, дрібно нарізані помідори і сік і тушкувати декілька хвилин.
  3. Підготувати мідії згідно з інструкцією на упаковці.
  4. Додати мідії до овочів, залити білим вином. Посолити і поперчити за смаком.
  5. Перемішати і згасити під кришкою близько 10 хвилин.

Як подавати мідії

Готову страву прикрасити зеленою цибулею або іншою зеленню. Подавати з відвареним рисом або багетом.

Дивіться відео, як приготувати мідії в часниково-вершковому соусі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з мідіями і томатним соусом . "Сьогодні" також писали, як зробити запіканку з макаронів з мідіями .