Неймовірно смачно і ситно. Після довгого робочого дня – те, що потрібно. Просто поставте варитися спагеті, а самі тим часом приготуйте соус бешамель і обсмажте морепродукти.
Паста з морепродуктами
Інгредієнти на 2 порції:
- спагеті – 200 г
- соус бешамель – 300 мл
- креветки тигрові – 8-10 шт.
- мідії – 8 шт.
- кріп, петрушка – пучок
- оливкова олія – 2 ст.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
Рецепт приготування:
- Спагеті відварюємо в посоленій воді до стану аль-денте.
- На сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо очищені креветки, на швидкому вогні обсмажуємо близько хвилини, додаємо мідії, зменшуємо вогонь до середнього, обсмажуємо ще близько 2-х хвилин.
- Додаємо на сковороду соус бешамель, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, додаємо спагеті і томимо ще кілька хвилин.
- Зелень дрібно рубаємо і додаємо до нашому соусу і спагеті. Знімаємо з вогню. Якщо якісь з мідій не розкрилися в перебігу приготування – викидаємо безжально.
- Подаємо до столу швидко, за бажанням можна додати трохи тертого пармезану і гілочку базиліка.
Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами Джеймі Олівера, як правильно готувати свіжі мідії. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати пасту з креветками за рецептом Асмік Гаспарян. Крім цього, ми розповідали, як приготувати мідії в часниково-вершковому соусі.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:
Читайте також: