Найкращі рецепти: яскравий мандариновий тарт

6 березня 2018, 17:25
Пропонуємо вашій увазі чудовий рецепт французького тарта із цитрусовою начинкою

Тарт з мандаринами Фото: pixabay.com

Сьогодні готуємо смачний і ароматний пиріг з мандаринами. Ванільну і мигдалеву есенції в цьому рецепті можна замінити чайною ложкою рому або коньяку.

Мандариновий тарт

Для тіста:

Реклама
  • 90 г масла
  • 180 г борошна
  • 1 ст. л. крижаної води або молока
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 6 ст.л. абрикосового джему
  • 125 г очищеного мигдалю
  • 1 ст.л. мандариновою або апельсинової цедри
  • 4 яйця
  • 125 г цукру
  • 3 краплі ванільної есенції
  • 2 краплі мигдальної есенції
  • 150 г мандаринового джему
  • 3-4 мандарини
  • колоті горішки і листочки м'яти – для прикраси

Рецепт приготування:

1. Масло порізати на шматочки, щоб воно розм'якшилося.

Реклама

2. Борошно висипати в миску або на робочу поверхню. Зробити в борошні поглиблення, в центр покласти масло і влити воду.

3. Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

4. У кухонному комбайні подрібнити мигдаль. По одному додати яйця, збиваючи після кожного додавання.

Реклама

5. Додати цедру, цукор, есенції, половину абрикосового джему. Ретельно перемішати всі інгредієнти.

6. Духовку розігріти до 200°С.

7. Викласти тісто в форму діаметром 24 см і сформувати пальцями бортики.

8. Основу змастити мандариновим джемом, зверху викласти мигдалеву начинку. Випікати 25 хвилин. Остудити.

9. Очистити мандарини від шкірки і білих плівок, мигдаль прогріти на сковорідці до золотистого кольору. Підігріти залишився абрикосовий джем (3 ст.л).

10. Часточки мандаринів викласти на пиріг, змастити джемом. Посипати готовий тарт горішками і прикрасити м'ятою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом зимового чизкейка з мандаринами. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати смачний сніданок з хурми і мандаринів.

Дивіться відео, як обрати найсмачніші та найсолодші мандарини: