Кращі рецепти: смачні домашні заготовки від Олексія Суханова

21 серпня 2018, 12:54
Ведучий розповів, як зберегти продукти, зробивши швидкі, якісні та практичні домашні заготовки

Зелена цибуля, яка місяць лежатиме в холодильнику як новенький. А ще – часник, який можна не просто зберігати, а й настоювати. І на все це знадобиться всього кілька хвилин! Як зробити такі домашні заготовки, розповів ведучий телеканалу "Україна" Олексій Суханов. 

Часник в олії 

Реклама

Якщо для приготування домашньої аджики ви почистили занадто багато часнику, не поспішайте його викидати. Просто складіть у баночку з кришкою і залийте рослинною олією, щоб вона покривала всю поверхню часнику.

У холодильнику така заготовка може зберігатися близько місяця. При цьому олія насичується часниковим ароматом і смаком, і стає неперевершеною заправкою для салату.

Заготовка зеленої цибулі 

Реклама

Зелена цибуля, як відомо, в'яне дуже швидко. Щоб зберегти її соковитість і свіжість, потрібно порізати зелену цибулю і скласти її в порожню пластикову пляшку (з-під газованої води або молока). Потім щільно закрити і відправити в холодильник. 

У такому вигляді цибуля може зберігатися досить довго, і у вас завжди буде під рукою приправа до салату зі свіжих овочів.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як надовго зберегти зелень без втрати вітамінів.