Найкращі рецепти: салат "Цезар" з куркою гриль

27 квітня 2018, 13:55
Шеф-кухар Юрій Шебедін показав, як приготувати популярний салат

Салат "Цезар".

Щоб грінки для салату були смачніше, запікайте їх разом з розмарином, часником і розкладеними зверху шматочками бекону.

"Цезар" з куркою на грилі

Реклама

Інгредієнти:

  • Курка
  • Вершкове масло
  • Тостерний хліб
  • Салат айсберг
  • Бекон
  • Рослинна олія
  • Яйця
  • Гірчиця
  • Лимон
  • Сіль, перець
  • Пармезан
  • Розмарин
  • Часник
  • Помідори чері

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для початку обробляємо курку на порційні шматки.
  2. Нарізаємо часник разом з розмарином, мнемо руками. Натираємо курку цією сумішшю. Для приготування салату ми використовуємо стегенця, а решту курки маринуємо і їмо як шашлик.
  3. Юрій рекомендує приготувати соус для салату "Цезар" на основі домашнього майонезу. Для цього відокремлюємо жовтки від білків, додаємо гірчицю. На 2 жовтки нам знадобиться 1-2 ст.л. гірчиці. Тонкою цівкою вливаємо олію. Додаємо лимон, сіль і суміш мелених перців. Натираємо пармезан або інший сир за смаком, перемішуємо.
  4. Тостерний хліб змащуємо вершковим маслом, додаємо трохи нарізаного розмарину і часнику. Підсмажуємо на грилі, поклавши зверху скибочки бекону.
  5. Салат айсберг нариваємо в миску і заправляємо нашим соусом. Перемішуємо руками.
  6. Кладемо на решітку гриля бекон.
  7. Робимо на курці надрізи і смажимо її на грилі до готовності.
  8. Знімаємо з решітки хліб і бекон. Бекон додаємо до салату цілком, хліб рвемо руками.
  9. Нарізаємо м'ясо великими шматочками і додаємо до салату. Потім додаємо розрізані навпіл помідори чері. І останній крок – крупно натертий пармезан.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.