Кращі рецепти: неймовірне варення з шишок

5 травня 2018, 16:07
Варення з шишок не тільки смачне, але і корисне. Рецепт від телеведучого Сергія Лівадного

Варення з шишок Фото: pixabay.com

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Цілком може бути, що секрет кавказького довголіття криється в молодих соснових шишках. Гірські жителі знають, що варення з них допомагає впоратися з авітамінозом, хворобами серця, судин і верхніх дихальних шляхів.

Як правильно зробити варення із соснових шишок, щоб прожити 100 років? Сьогодні ми розкриємо цю таємницю.

Як приготувати варення з молодих шишок

Зібрані зелені шишки очищаємо і заливаємо холодною водою. Ретельно промиваємо і видаляємо все сміття. Якщо шишки трапляються з "хвостиками", їх необхідно обламати.

Перекладаємо шишки в посуд. Вливаємо стільки води, щоб вона покривала шишки приблизно на два пальці. Доводимо до кипіння, варимо 40 хвилин і залишаємо охолоджуватися мінімум на 12 годин.

Зливаємо відвар в окрему каструлю, шишки зберігаємо
.

Додаємо цукор до відвару в рівному обсязі . На 2 склянки відвару знадобиться 2 склянки цукру . Ставимо відвар на плиту і варимо 1,5 години , до загусання сиропу . За 20 хвилин до готовності додаємо шишки . Їх не повинно бути занадто багато .

Реклама

Тепер в стерилізовані банки складаємо шишки : дві третини шишок і одна третина сиропу .

На замітку: Майте на увазі , варення з шишок – швидше л ікарський засіб , ніж десерт до чаю . Щоб бути здоровим , достатню з'їдати одну шишку в день .

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити варення з кульбаб. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом вітамінного варення для зміцнення імунітету. Крім того, ми розповідали, яке варення містить найбільше вітаминів.