Як приготувати домашнє сливове вино: покроковий рецепт:

14 серпня 2019, 11:35
Смачне вино можна зробити не тільки з винограду

Сливове вино

Сливове вино відрізняється цікавим фруктовим ароматом. Як приготувати його в домашніх умовах, розповів телеведучий каналу "Україна" Сергій Лівадний.

Перший секрет – збирати сливи потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі плоди, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.

Реклама

Другий секрет – Не мийте фрукти. Замість цього протріть кожну сливу чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють, і перетворяться на звичайне добриво.

Сливове вино без кісточок

Сливове вино

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 кг слив
  • 1 л води
  • 100-300 г цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Дістаньте кісточки з фруктів. Змішайте сливи з водою в пропорції 1: 1. Це потрібно для того, щоб плоди повністю віддали свій сік, а потім дріжджі перетворили його на вино.
  2. На кожен кілограм слив додавайте по 100-300 г цукру, в залежності від солодкості фруктів. Поставте в темне прохолодне місце на кілька днів.
  3. Коли сливи повністю віддадуть свій сік у розчин, їх потрібно відфільтрувати і залишити для бродіння до повної готовності.

Вино зі слив приємно здивує своїм смаком ваших рідних і близьких. Головне – дотримуйтеся чистоти, і все у вас вийде!

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом сливового пирога за рецептом з газети The New York Times.