День булочок з корицею: як приготувати домашні сіннабони

4 жовтня 2018, 13:15
Сьогодні, 4 жовтня, в Швеції відзначають "смачне" свято – День булочок з корицею

Домашні сіннабони. Фото: freepik.com

Напевно ви не раз бачили, як в торгових центрах продають ароматні булочки з корицею. Над розробкою цього популярного десерту працювали багато американських технологів. Приготувати сіннабони можна на власній кухні.

Сіннабони з глазур'ю з вершкового сиру

Реклама

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г масла
  • 500 г борошна
  • 1 ч.л. солі
  • 300 г цукру
  • 7 г сухих дріжджів
  • 200 мл води
  • 2.5 ст.л. кориці
  • 100 г вершкового сиру
  • 200 г цукрової пудри
  • 0,5 ч.л. ванільного цукру
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

1. У тепле молоко покладіть дріжджі і ложечку цукру, ретельно перемішайте.

Реклама

2. Окремо змішайте 2 яйця з 100 г цукру, додайте 75 г м'якого вершкового масла і сіль. Додайте просіяне борошно і опару, ретельно перемішайте. Місіть протягом 7-8 хвилин. Накрийте тісто і поставте підходити в тепло на годину.

3. Змішайте вершкове масло, корицю і цукровий пісок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

4. Готове тісто викладіть на присипану борошном поверхню і розкачайте його качалкою в досить тонкий пласт. Викладіть зверху начинку з кориці, масла і цукру. Скачайте в щільний рулет і розріжте на 8 частин за допомогою нитки.

5. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і дайте заготівлям трохи підійти. Потім відправте до розігрітої до 180 °С духовку приблизно на 20 хвилин.

6. Для глазурі перемішайте вершковий сир кімнатної температури, цукрову пудру і ванільний цукор. Прикрасьте готові булочки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананового кексу з шоколадом і горіхами. Ми також писали, як приготувати сіннабони з родзинками.