Лілія Ребрик поділилася рецептом смачного святкового торта

2 січня 2019, 10:00
За словами ведучої, такий десерт не тільки смачний, але і корисний

Лілія Ребрик Фото: instagram.com/liliia.rebrik

"За цим рецептом виходить дуже гарний тришаровий торт, особливо в розрізі. До того ж – зовсім не шкідливий, адже там тільки 1 склянка борошна. Ось такий корисний десерт. Приємного апетиту!", – написала Лілія Ребрик в своєму Instagram.

Ведуча шоу "Ранок з Україною" докладно розписала рецепт торту:

Реклама
  1. "Перший корж – бісквітний. Розбиваємо 5 яєць, відокремлюємо білки і збиваємо їх з неповною склянкою цукру. Не перестаючи збивати, додаємо 5 жовтків і неповну склянку борошна. Коли вийде однорідна маса, виливаємо тісто в форму з пергаментом. Випікаємо бісквіт впродовж 50 хвилин.
  2. Другий корж – сирний. 800 г сиру пропускаємо через м'ясорубку до однорідної маси, додаємо 2 жовтки і желатин, ретельно перемішуємо. Попередньо готуємо жовте желе – лимонне або апельсинове. Розчиняємо 1 пачку желе на 200 мл води. Даємо йому охолонути, але не застигнути. Додаємо желе до сиру і збиваємо все разом блендером.
  3. Викладаємо бісквіт в форму на папір для випікання (важливо, щоб краї паперу були вищі за бісквіт), виливаємо зверху сирну масу і відправляємо в холодильник застигнути.
  4. Останній корж – суфле. Беремо 5 охолоджених білків і, поступово додаючи цукор, збиваємо до однорідної маси. Далі додаємо розведений в ложці швидкорозчинний желатин і продовжуємо збивати. Для цього коржа також необхідно попередньо приготувати желе, цього разу – червоне (я беру вишневе).
  5. Охолоджене (але не застигле!) желе виливаємо в білкову масу і продовжуємо збивати, щоб вийшло суфле рожевого кольору.
  6. Дістаємо наш бісквіт із сирною масою з холодильника і, притримуючи форму папером, виливаємо зверху суфле. Відправляємо в холодильник застигати третій шар. В принципі, торт готовий, але ще можна прикрасити його за бажанням", – розповіла Лілія Ребрик.
Бісквітний торт від Лілії Ребрик
Фото: instagram.com/liliia.rebrik

"Моя донька Діана дуже любить викладати різнокольорові геометричні фігурки з желе. У плоскі тарілки я заливаю желе різних кольорів – зелений, оранжевий, червоний, коли застигне, ріжу його у формі ромбів, після чого викладаю шматочки на верхній шар нашого торта. Десерт можна прикрасити фруктами або залити прозорим желе", – додала ведуча.

Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик поділилася оригінальним рецептом приготування "шуби" на Новий рік. Ведучаа також показала, як приготувати дієтичний шоколадний мус  на йогуртовій основі. А Григорій Герман розповів, як зробити святковий десерт – мандарини в шоколаді.