Літній обід: суп-пюре з цукіні з плавленим сиром

21 червня 2018, 15:05
Суп з цукіні з сиром – це ідеальне перше блюдо в спекотний літній день

Суп з кабачками. Фото: depositphotos.com

Плавлений сир можна використовувати як звичайний вершковий, так і з різними наповнювачами: грибами, зеленню і шинкою.

Суп-пюре з плавленим сиром і цукіні

Реклама

Складові:

  • 600 г цукіні
  • 100 г плавленого сиру
  • 300 мл курячого бульйону
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 0,5 ч. ложки меленої паприки
  • сіль, мелений перець
  • зелень

Рецепт приготування: 

  1. Цукккіні помити і нарізати кубиками.
  2. Цибулю і часник почистити і дрібно порубати.
  3. Обсмажити цибулю до прозорості на оливковій олії. Приправити сіллю і перцем.
  4. Додати до цибулі часник і готувати ще хвилину. Потім додати нарізані цукіні, перемішати і обсмажити протягом 5 хвилин.
  5. Влити бульйон, довести до кипіння і готувати на повільному вогні 15 хвилин до м'якості цукіні.
  6. Додати в гарячий суп нарізаний плавлений сир. Відразу перемішати, щоб він розчинився.
  7. Зняти сирний суп з кабачками з вогню і збити блендером. Повернути каструлю на плиту, додати мелену паприку. Перемішати, довести до кипіння, але не кип'ятити.
  8. При подачі прикрасити суп зеленню і невеликою кількістю меленої паприки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати літній суп-пюре з щавлю. Сайт "Сьогодні" також ділився кращими рецептами холодника. Крім цього, ми розповідали, як приготувати картопляний суп з черемшею.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати салат з редису з плавленим сиром: