Ліниві голубці з булгуром: рецепт дня

22 листопада 2019, 12:09
Готуємо ліниві голубці зі свинячого фаршу на сковороді

Ідеальна пропорція інгредієнтів для начинки - 1:1

Завдяки булгуру ліниві голубці виходять набагато ніжніше, ніж в класичному варіанті з рисом. Рецепт від Світлани Шептухи, переможниці першого сезону кулінарного шоу "МастерШеф".

Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:

Реклама

Читайте також:

Ледачі голубці з булгуром

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 152 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 100 г булгура
  • 600 г свинячого фаршу
  • 1 яйце
  • Сіль, перець за смаком
  • 200 г капусти
  • Борошно – для панірування
  • Олія – для смаження
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Заливаємо булгур холодною водою. Рідина повинна покривати крупу. Солимо, доводимо до кипіння, вимикаємо. Даємо охолонути і промиваємо.
  2. Змішуємо булгур з фаршем, яйцем, сіллю і перець.
  3. Капусту нарізаємо дрібними кубиками. Заливаємо її окропом. Даємо охолонути і зливаємо рідину.
  4. Додаємо у фарш і формуємо невеликі кульки. Обвалюють кульки з усіх боків в борошні. Обсмажуємо на рослинному маслі, на середньому вогні під кришкою.
  5. Натираємо моркву, дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо овочі з цукром на олії. Додаємо томатну пасту, лавровий лист і окріп. Доводимо до кипіння, солимо і перчимо до смаку.
  6. У каструльку викладаємо половину соусу, потім голубці і заливаємо соусом. Тушкуємо після закипання на повільному вогні близько 1 години.
  7. Подаємо із зеленню і сметаною.

Чим корисний булгур

Булгур – це крупа з обробленої окропом, висушеної і подрібненої пшениці. Вона дуже популярна в кухні країн Близького Сходу і Середземномор'я.

Завдяки наявності вітамінів А, Е, К і РР булгур сприяє зміцненню стінок судин і серцевого м'яза. Крупа також допомагає знизити рівень цукру в крові.

У булгуром містяться вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, тіамін і рибофлавін, які захищають нервову систему, сприяють нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясну лазанью з фаршем за рецептом Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом фаршированого перцю з рисом і м'ясом .