Куряче філе на вечерю
Куряче філе містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю. Воно відмінно насичує, одночасно допомагаючи відновленню м'язової тканини і підтримуючи метаболізм в організмі на високому рівні.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:
Ми пропонуємо рецепти смачних і корисні страв з курячого філе, які можна приготувати на вечерю.
Курячі котлети з броколі та сиром в духовці
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 400 г курячого фаршу
- 200 г броколі
- 50 г твердого сиру
- 100 г сметани
- 1 яйце
- 4 ст. л. панірувальних сухарів або хлібних крихт
- 1-2 зубчики часнику
- 2 ст. л. олії
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Броколі помити і обробити на суцвіття. Кинути в киплячу підсолену воду і варити п'ять-сім хвилин від моменту повторного закипання. Відкинути на друшляк, трохи остудити і нарізати на більш дрібні шматочки.
- Твердий сир натерти на дрібній тертці.
- Часник почистити, розчавити і змішати з фаршем, сиром, яйцем, столовою ложкою сметани, сухарями і броколі. Посолити, поперчити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
- Дістати суміш з холодильника і сформувати котлети. Викласти їх на деко, змащене олією. Готувати 20 хвилин при 180 ° С.
- Змастити котлети сметаною і запікати ще 10 хвилин.
Фунчоза з куркою і болгарським перцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 г
- Солодкий перець – 1 шт.
- Фунчоза – 150 г
- Соєвий соус – 50 мл
- Вустерський соус – 2 ст. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Фунчозу відварити в киплячій воді протягом 5 хвилин. Ретельно промити її водою і дати трохи охолонути.
- Куряче філе нарізати кубиками і злегка обсмажити на олії, приблизно 5-7 хвилин.
- Перець ретельно промити і нарізати соломкою, додати в сковороду до курки і гасити під закритою кришкою приблизно 7-10 хвилин.
- Фунчозу обсмажити її на повільному вогні з додаванням соєвого соусу, приблизно 4-6 хвилин.
- Потім з'єднати курку з фунчозой, все перемішати, додати вустерский соус і тушкувати ще 5-7 хвилин.
- Перекласти блюдо на тарілки і за бажанням прикрасити зеленню.
Курячі рулети з начинкою
Час приготування:
- 1 годину + час для маринування
Інгредієнти:
- 3 курячих філе
- 1 лимон
- 2 пучка свіжого шпинату
- 2 ст.л. олії
- 100 г сиру
- 10 в'ялених томатів
- 6 стебел свіжого чебрецю
- 2 ст.л.паніровочних сухарів
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Замаринувати куряче філе. Помити його, потім розрізати уздовж навпіл (щоб вийшли стейки приблизно однакової товщини), покласти в контейнер.
- Вичавити з лимона сік, змішати приблизно з 1,5 склянками чистої холодної води і залити цим маринадом курячі філе. Контейнер закрити і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 8 годин.
- Дістати м'ясо його з контейнера, обсушити паперовим рушником і як слід відбити.
- Приготувати начинку. Для цього на сковороді розігріти 2 ст.л. олії і викласти шпинат. Смажити його, помішуючи, близько п'яти хвилин.
- Сир натерти на крупній тертці, в'ялені томати нарізати невеликими скибочками
- Відбите куряче філе трохи посолити, поперчити і викласти на нього сир, шпинат і в'ялені томати. Згорнути в рулетик і закріпити шпажкою по шву.
- Обсмажити рулетики на сильному вогні до рум'яної скоринки.
- Духовку розігріти до 180 ° С. Викласти в жароміцних форму обсмажені рулетики. Зверху посипати панірувальними сухарями, викласти кілька гілочок чебрецю, налити трохи окропу (близько 50 мл) і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
Курячий салат з яблуками і горіхами
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 450 г готового курячого м'яса
- Жменя помідорів чері
- 1 кисло-солодке яблуко
- 1/4 склянки волоських горіхів
- 50 г тертого чеддера
- 1-2 ст. л. яблучного оцту
- 2 ч.л. діжонськой гірчиці
- 1 качан салату-латуку
- 3 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе (варене, запечене) наріжте соломкою.
- У мисці змішайте оливкова олію, оцет, гірчицю, сіль і перець.
- Салат помийте і обсушіть, помідори черрі розріжте навпіл.
- Яблуко помийте і наріжте тонкими скибочками.
- Додайте в миску з заправкою шматочки салату, перемішайте.
- Розподіліть на порційні тарілки, зверху викладіть шматочки філе і яблука, посипте черрі, горіхами і тертим сиром.
Кускус з курячим філе і овочами в мультиварці
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 350 г кускус
- 500 г курячого філе
- 1 цукіні
- 1 баклажан
- 1 морква
- 1 солодкий перець
- 1 цибулина
- Рослинна олія
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній маслом чаші мультиварки протягом 12 хвилин в режимі "Смаження".
- Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
- Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
- У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на 10 хвилин під закритою кришкою.
- Перемішати і відразу подавати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з куркою, грибами і огірками . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати курячі рулетики з чорносливом і грибним соусом.