Легкий вечеря для схуднення: ТОП-5 рецептів з курки

14 лютого 2020, 12:23
Рецепти дієтичних страв з курячої грудки

Куряче філе на вечерю

Куряче філе містить дуже мало жиру, тому відрізняється низькою калорійністю. Воно відмінно насичує, одночасно допомагаючи відновленню м'язової тканини і підтримуючи метаболізм в організмі на високому рівні.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку:

Реклама

Ми пропонуємо рецепти смачних і корисні страв з курячого філе, які можна приготувати на вечерю.

Читайте також:

Реклама

Курячі котлети з броколі та сиром в духовці

Курячі котлети з броколі

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г курячого фаршу
  • 200 г броколі
  • 50 г твердого сиру
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів або хлібних крихт
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. олії
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Броколі помити і обробити на суцвіття. Кинути в киплячу підсолену воду і варити п'ять-сім хвилин від моменту повторного закипання. Відкинути на друшляк, трохи остудити і нарізати на більш дрібні шматочки.
  2. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
  3. Часник почистити, розчавити і змішати з фаршем, сиром, яйцем, столовою ложкою сметани, сухарями і броколі. Посолити, поперчити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
  4. Дістати суміш з холодильника і сформувати котлети. Викласти їх на деко, змащене олією. Готувати 20 хвилин при 180 ° С.
  5. Змастити котлети сметаною і запікати ще 10 хвилин.

Фунчоза з куркою і болгарським перцем

Фунчоза з куркою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Фунчоза – 150 г
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Вустерський соус – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Фунчозу відварити в киплячій воді протягом 5 хвилин. Ретельно промити її водою і дати трохи охолонути.
  2. Куряче філе нарізати кубиками і злегка обсмажити на олії, приблизно 5-7 хвилин.
  3. Перець ретельно промити і нарізати соломкою, додати в сковороду до курки і гасити під закритою кришкою приблизно 7-10 хвилин.
  4. Фунчозу обсмажити її на повільному вогні з додаванням соєвого соусу, приблизно 4-6 хвилин.
  5. Потім з'єднати курку з фунчозой, все перемішати, додати вустерский соус і тушкувати ще 5-7 хвилин.
  6. Перекласти блюдо на тарілки і за бажанням прикрасити зеленню.

Курячі рулети з начинкою

Курячі рулетики з начинкою

Час приготування:

  • 1 годину + час для маринування

Інгредієнти:

  • 3 курячих філе
  • 1 лимон
  • 2 пучка свіжого шпинату
  • 2 ст.л. олії
  • 100 г сиру
  • 10 в'ялених томатів
  • 6 стебел свіжого чебрецю
  • 2 ст.л.паніровочних сухарів
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Замаринувати куряче філе. Помити його, потім розрізати уздовж навпіл (щоб вийшли стейки приблизно однакової товщини), покласти в контейнер.
  2. Вичавити з лимона сік, змішати приблизно з 1,5 склянками чистої холодної води і залити цим маринадом курячі філе. Контейнер закрити і залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 8 годин.
  3. Дістати м'ясо його з контейнера, обсушити паперовим рушником і як слід відбити.
  4. Приготувати начинку. Для цього на сковороді розігріти 2 ст.л. олії і викласти шпинат. Смажити його, помішуючи, близько п'яти хвилин.
  5. Сир натерти на крупній тертці, в'ялені томати нарізати невеликими скибочками
  6. Відбите куряче філе трохи посолити, поперчити і викласти на нього сир, шпинат і в'ялені томати. Згорнути в рулетик і закріпити шпажкою по шву.
  7. Обсмажити рулетики на сильному вогні до рум'яної скоринки.
  8. Духовку розігріти до 180 ° С. Викласти в жароміцних форму обсмажені рулетики. Зверху посипати панірувальними сухарями, викласти кілька гілочок чебрецю, налити трохи окропу (близько 50 мл) і поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.

Курячий салат з яблуками і горіхами

Салат з курки і яблук

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 450 г готового курячого м'яса
  • Жменя помідорів чері
  • 1 кисло-солодке яблуко
  • 1/4 склянки волоських горіхів
  • 50 г тертого чеддера
  • 1-2 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ч.л. діжонськой гірчиці
  • 1 качан салату-латуку
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе (варене, запечене) наріжте соломкою.
  2. У мисці змішайте оливкова олію, оцет, гірчицю, сіль і перець.
  3. Салат помийте і обсушіть, помідори черрі розріжте навпіл.
  4. Яблуко помийте і наріжте тонкими скибочками.
  5. Додайте в миску з заправкою шматочки салату, перемішайте.
  6. Розподіліть на порційні тарілки, зверху викладіть шматочки філе і яблука, посипте черрі, горіхами і тертим сиром.

Кускус з курячим філе і овочами в мультиварці

Кускус з куркою та овочами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 350 г кускус
  • 500 г курячого філе
  • 1 цукіні
  • 1 баклажан
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 цибулина
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній маслом чаші мультиварки протягом 12 хвилин в режимі "Смаження".
  2. Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
  3. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
  4. У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на 10 хвилин під закритою кришкою.
  5. Перемішати і відразу подавати.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з куркою, грибами і огірками . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати курячі рулетики з чорносливом і грибним соусом.