Лайфхак: як зварити найсмачнішу кукурудзу

1 липня 2019, 18:40
Готуємо цукрові качани в молоці із додаванням вершкового масла

Цукрова кукурудза вариться максимум 15 хвилин Фото: freepik.com

Варена кукурудза знайома всім з дитинства. Найсмачніша кукурудза виходить, якщо cваріть її разом з чашкою молока і шматочком вершкового масла. Так вона виходить особливо ніжною і соковитою. 

Дивіться відео, як приготувати консервовану кукурудзу на зиму:

Реклама

Оскільки кипляче молоко піднімається дуже швидко, потрібно обов'язково розбавити його водою. Вибирайте цільне молоко, оскільки знежирене може згорнутися. Крім цього, молоко з низьким вмістом жирних речовин не додасть кукурудзі по-справжньому насичений смак. Ви можете навіть використовувати вершки замість молока, якщо хочете.

Як швидко варити кукурудзу з молоком

Складові:

Реклама
  • 6-8 качанів кукурудзи
  • 1 чашка молока
  • 115 г вершкового масла
  • вода
  • крупна сіль

Рецепт приготування:

  1. Наповніть велику каструлю водою наполовину, доведіть до кипіння.
  2. Додайте молоко і масло.
  3. Очистіть качани кукурудзи, за бажанням розламайте їх навпіл. Складіть в каструлю і зменшіть нагрів.
  4. Кип'ятіть кукурудзу протягом 8-10 хвилин. Перевірте готовність виделкою – зерна повинні легко проколюватися.
  5. Дістаньте кукурудзу і подавайте її разом з крупною сіллю.

Для нотаток : цей спосіб приготування підходить тільки для цукрової кукурудзи, вона вариться не більш 15 хвилин. А кормові сорти, які часто продаються на наших ринках, будуть готові тільки через 2-3 години.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати свинячі реберця з кукурудзою і соусом барбекю. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати мексиканський салат з кукурудзою.