Лайфхак: як приготувати пасту в одному посуді за 20 хвилин

29 травня 2018, 17:01
Швидкий рецепт вегетаріанського обіду в італійському стилі

Паста з помідорами і сиром. Фото: freepik.com

Найпростіша і найсмачніша паста, яка готується за 20 хвилин в одній сковороді разом з соусом. Настільки просто, що хочеться знайти підступ, але його немає.

Паста з овочами і сиром за 20 хвилин

Реклама

Інгредієнти на 2-4 порції:

  • паста – 180 г
  • пармезан – 60 г
  • цибуля ріпчаста – 150 г
  • помідори – 600 г
  • селера – 80 г
  • часник – 20 г
  • маслини – 40 г
  • базилік – 20 г
  • чебрець – 5 г
  • олія оливкова
  • сіль, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Помідори ріжемо великими шматочками.
  2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник подрібнюємо.
  3. Селеру ріжемо дрібними часточками.
  4. Базилік подрібнюємо, від чебрецю відриваємо листочки.
  5. Пармезан натираємо на дрібній тертці.
  6. У великій сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо до неї селеру.
  7. Додаємо часник і томати. Обсмажуємо протягом 5-10 хвилин.
  8. Додаємо в сковороду оливки (цілком), базилік і чебрець. Солимо, рясно перчимо.
  9. Наливаємо в сковороду воду з розрахунку один стакан на одну порцію (в нашому випадку – приблизно 500 мл).
  10. Додаємо пасту, варимо до готовності.
  11. Якщо води стає занадто мало, доливаємо. Якщо багато – варимо без кришки.
  12. Викладаємо на тарілку, посипаємо пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати весняний салат з креветками, авокадо і картоплею. Сайт "Сегодня" також повідомляв, як приготувати піту з салатом з курки і овочів. Крім цього, ми ділилися рецептом котлет з фаршу з часником.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями в томатному соусі: