Лайфхак: як легко зняти шкірку з помідорів

10 липня 2018, 11:45
Є два простих способи

У деяких рецептах використовуються очищені помідори. Але не всі знають, як найлегше зняти з помідора шкірку. Скористайтеся нашими порадами, щоб зробити процес готування швидким і приємним.

Традиційно томати очищають за допомогою ножа, проколюючи плід в декількох місцях і акуратно знімаючи шкірку. Оскільки шкірка томату дуже щільно прилягає до м'якоті, процедура потребує чимало часу і зусиль.

Реклама

Куди простіше замочити томати в гарячій воді. Для цього вам буде потрібна миска з гарячою водою, до якої помістяться томати, і миска з холодною водою. Перш ніж замочувати томати, необхідно ретельно їх промити. Потім акуратно проколіть кожен плід в одне місці, після чого помістіть томати в миску з гарячою водою на 1 хвилину. Після закінчення цього часу необхідно негайно перемістити їх до миски з холодною водою для припинення процесу варіння. Після цього шкірка відійде від м'якоті і легко видалиться. Починати знімати шкірку потрібно з місця проколу.

Запікання – ще один спосіб з легкістю видалити шкірку з томатів. Вам знадобиться сковорода або лист і оливкове масло. Додайте томати на сковороді або деку і проколіть кожен плід в одному місці.

Після чого змастіть томати оливковою олією і запікайте при низькій температурі протягом 3 хвилин доти, доки шкірка легко не відставатиме. Після чого остудіть томати і видаліть шкірку руками.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного омлету з помідорами. Ми також писали, як приготувати фрітату з грибами, помідорами і шпинатом.

Дивіться відео, як заморозити томати на зиму: