Лайфхак: як чистити мідії в мушлях

2 березня 2020, 13:20
Дізнайтеся, як правильно готувати мідії

Мідії в мушлях готувати дуже просто

Мідії містять мінімум жиру при величезній кількості білків. Ці молюски відмінно поєднуються з білим сухим вином і світлими сортами пива. Готують мідії з різними соусів і, як правило, з петрушкою, цибулею і часником.

Мідії і інші їстівні молюски живуть в мушлях і повинні бути живими, коли ви їх купуєте. Як правило, у живих молюсків мушля закрита, але якщо вам попалася відкрита раковина, торкнуть її пальцем – вона повинна закритися. Якщо ж не закриється, це означає, що молюск всередині мертвий, і вживати його в їжу не можна.

Реклама

Читайте також:

До речі, кращі за смаком мідії – це ті, яких виловили в холодну пору року.

Як чистити мідії

Мідії в мушлях готувати дуже просто

Реклама

Для початку переберіть мідії. Викиньте пошкоджені, тріснуті і ті, що ні закриваються при торканні. Ретельно промийте мушлі великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть. Обов'язково зніміть "вусики" або "бороди" зі стінок раковин.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями:

Реклама

Приготуйте мідії за обраним вами рецептом. Обов'язково викиньте мушлі, які не розкриються під час термічної обробки.

Як готувати мідії в раковинах

Рецепт мідій в томатному соусі з білим вином від Ектора Хіменес-Браво.

Мідії в томатному соусі з вином

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 84 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг мідій в раковинах
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 3 зубчик часнику
  • 700 г помідорів
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • Зелень петрушки, кропу
  • Сіль, перець чорний

Спосіб приготування:

  1. Підготувати мідії, як зазначено вище.
  2. Помідори опустити в киплячу воду. Зняти шкірку і розрізати на половинки.
  3. Нагріти в сотейнику вершкове масло. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити його до прозорості.
  4. Додати подрібнений часник і смажити хвилину. Потім додати помідори і посолити. Перемішати і тушкувати без кришки на середньому вогні 10-12 хвилин.
  5. Після цього влити вино, поперчити і тушкувати на середньому вогні ще дві-три хвилини. Додати нарізану зелень петрушки, перемішати.
  6. Відразу додати мідії. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати, поки все мідії не розкриються.
  7. Подавати блюдо з підсмаженими на олії шматками багета.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з мідіями і томатним соусом . "Сьогодні" також писали, як зробити запіканку з макаронів з мідіями .