Курячі тефтелі в сметанно-томатному соусі: рецепт дня

23 березня 2020, 10:15
Готуємо курячі тефтелі з морквою на сковороді

Курячі тефтелі для дітей

Не знаєте, що приготувати на вечерю з фаршу ? М'ясні тефтелі з рисом, морквою і сметанно-томатним соусом – один з найпростіших і вдалих рецептів.

Читайте також:

Реклама

Щоб зробити страву більш дієтичною, зробіть фарш з курки або індички. Курячі тефтелі можна подавати разом з рисом, макаронами, овочами або просто хлібом.

Курячі тефтелі в сметанно-томатному соусі

Курячі тефтелі для дітей

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 282 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г курячого фаршу
  • 1/2 склянки рису
  • 1 морква
  • 1 яйце
  • Сіль, перець

Для соусу:

  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 стакан води або бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Сіль, перець
  • Сушені італійські трави

Спосіб приготування:

  1. Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності. Злити зайву рідину.
  3. Змішати фарш, морква, рис і яйце. Приправити до смаку.
  4. Перемішати вийшов фарш, зліпити з нього невеликі кульки.
  5. Обваляти тефтелі в борошні і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом до рум'яної скоринки.
  6. Для соусу змішати сметану, томатну пасту і борошно, додати склянку води і приправи. Перемішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок.
  7. Залити цією сумішшю тефтелі і тушкувати близько 20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні.

Корисна порада

Тефтелі годі й обсмажувати, а помістити в форму для випічки, залити томатно-сметанним соусом і запекти в духовці.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рибні тефтелі в томатному соусі з кабачком. "Сьогодні" також ділилися рецептом м'ясних кульок по-італійськи .