Курячі ніжки в духовці по-італійськи: рецепт дня

14 лютого 2020, 18:04
Рецепт запеченої курки від Даші Малахової

Запечені курячі ніжки в духовці

Ми знаємо, як приготувати курку швидко і смачно. Вам знадобляться курячі ніжки, помідори, часник, трохи спецій і маслини. А головний секрет – керамічна форма, яка рівномірно розподіляє тепло. Але ви можете взяти будь-яку – все одно буде смачно.

Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:

Реклама

Читайте також:

Курячі ніжки по-італійськи

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 337 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 6 курячих гомілок або стегенець
  • 2 помідори
  • 100 г маслин
  • 1 головка часнику + 3-4 зубчики
  • Чебрець
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. У форму для запікання налийте оливкову олію, додайте сіль, чорний перець і дрібно нарізані зубчики часнику. Викладіть курячі ніжки і ретельно перемішайте.
  2. Помідори наріжте великими скибочками. Головку часнику розріжте навпіл.
  3. Маслини викладіть в два поліетиленових пакети і відбийте дерев'яним молотком. Після цього ви зможете легко видалити кісточки.
  4. Додайте до ніжок помідори, маслини і часник.
  5. Додайте листочки чебрецю, накрийте кришкою і запікайте протягом 35-40 хвилин при температурі 170 °C.

Як подавати курячі ніжки

Подавайте запечені ніжки гарячими разом з відвареним рисом, макаронами або картопляним пюре.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами . "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді .