Куряче філе в хлібних крихтах: рецепт Джеймі Олівера

23 травня 2018, 12:05
Проста і смачна страва для обіду

Курка в хлібних крихтах. Фото: instagram.com/petit_furia

Філе запікається в духовці, а не смажиться у фритюрі, що робить страву кориснішою. Курка в паніровці відмінно поєднуватиметься з салатом зі свіжих помідорів.

Куряче філе в хлібних крихтах від Джеймі Олівера

Реклама

Інгредієнти:

  • 400 г очищеної від шкірки курячої грудки
  • 120 г білого хліба
  • 4 гілочки свіжої м'яти
  • 1/4 зубчики часнику
  • 2 лимона
  • 200 г натурального йогурту
  • 1 ч. л. солодкої копченої паприки
  • оливкова олія
  • морська сіль, чорний перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Щоб приготувати м'ятно-йогуртовий соус, відокремте листя м'яти від стебла, потім очистіть часник.
  2. Дрібно порубайте листя м'яти разом з часником, потім перекладіть до глибокої миски.
  3. Натріть на дрібній тертці цедру з половини лимона, після цього додайте її до решти інгредієнтів.
  4. Розріжте лимон на дві частини, потім вичавіть сік з половинки цитруса так, щоб кісточки не були в мисці. Додайте йогурт, дрібку солі і чорного перцю.
  5. Перемішайте все ложкою, спробуйте на смак, при необхідності додайте трохи лимонного соку.
  6. Помістіть половину приготовленої суміші на основі йогурту до невеликого посуду, накрийте харчовою плівкою і відправте до холодильника.
  7. Акуратно поріжте курячу грудку вздовж на смуги шириною в 2 см, потім перекладіть м'ясо до соусу, що залишився. Перемішайте все ложкою, упевніться, що курка повністю покрита йогуртом.
  8. Накрийте плівкою миску з м'ясом і поставте її до холодильника на 30 хвилин для маринування.
  9. Тим часом розігрійте духовку до 190 °C. Злегка змастіть оливковою олією великий лист.
  10. Поламайте хліб на шматки, перекладіть до кухонного комбайну і подрібніть, потім перекладіть хлібні крихти до миски.
  11. Дрібно натріть цедру лимона і додайте її до хлібних крихт.
  12. До панірувальних сухарів додайте паприку і невелику щіпку солі і перцю. Добре перемішайте, потім перекладіть хлібну суміш на велике блюдо.
  13. Дістаньте курку з холодильника. Обваляйте кожен її шматочок в панірувальних сухарях.
  14. Викладіть шматочки м'яса в паніровці на деко, залишивши невеликий проміжок між кожним шматком, збризніть їх столовою ложкою оливкової олії.
  15. Запікайте страву в гарячій духовці протягом 20-25 хвилин. За цей час м'ясо повинно покритися золотистою скоринкою.
  16. Дістаньте готову страву з духовки. Подавайте шматочки курячої грудки з м'ятно-йогуртовим соусом і/або кетчупом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати лимонний пудинг за рецептом "Голого шефа". Крім цього, ми розповідали, як приготувати морквяний суп-пюре за рецептом Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: