Крім молока: як просто поліпшити смак і аромат кави

8 листопада 2017, 09:05
Є кілька продуктів, які поліпшують смакові властивості цього напою

Кава. Фото: pixabay.com

Класична добавка для кави – це молоко. Але є ще кілька продуктів, які набагато поліпшують смакові властивості цього напою, а також підсилюють аромат.

Отже, що ж додати до кави для поліпшення смаку і аромату:

Реклама
  • Спеції

Спеції ми зазвичай додаємо до приготування страв, але не напоїв. Максимум до кави можна додати корицю, але це далеко не все. З кавою добре поєднується мускатний горіх, лаванда і кардамон. Але ви можете експериментувати: просто вмішайте 1/4 чайної ложки обраної вами спеції до меленої кави і зваріть напій.

  • Какао

Ми звикли, що какао і кава – це два різних напої. Але какао може додати вашій каві шоколадного смаку. Для цього додайте до кави 1-1,5 ложки какао і зваріть їх разом. Наприкінці можна додати кілька крапель вершків. На смак такий напій нагадуватиме гарячий шоколад.

  • Екстракти

Так само як і спеції, екстракти здатні додати вашій каві духмяності. Стандартніші сполучення – це ванільний або кокосовий екстракт. Однак каві ще також дуже підходить м'ятний і ромовий екстракти. На одну чашку кави достатньо всього однієї чайної ложки екстракту.

Реклама
  • Сіль

Сіль ми часто додаємо до десертів (особливо випічки) для поліпшення смаку. А ось в приготуванні кави сіль зробить ваш напій м'якшим. Просто додайте дрібку (приблизно 1/8 чайної ложки) до меленої кави до заварювання.

Нагадаємо, співробітники кафедри біологічних досліджень Університету Арізони розповіли корисний рецепт ароматного напою, який допоможе схуднути.

Крім цього, вчені вперше вивчили те, як зміна клімату вплине на зростання кавових дерев і їх запилювачів і дійшли висновку, що виробників кави очікують вкрай тяжкі часи.