Креп Сюзетт: рецепт млинців з карамельно-апельсиновим соусом від Лізи Глинської

19 лютого 2019, 15:00
Ці солодкі крепи придумали у Франції

Млинці Сюзетт. Фото: depositphotos.com

Відомий український кондитер Ліза Глинська поділилася своїм фірмовим рецептом млинців "Сюзетт". Це один з найвідоміших десертів французької кухні, який представляє собою виграшну комбінацію найтонших крепів і освіжаючого цитрусового соусу.

Для початку вам потрібно буде приготувати "горіхове" масло. Для цього слід прогріти вершкове масло в сотейнику на середньому вогні, до утворення коричневого осаду. Таке масло французькі кондитери називають "горіховим", оскільки воно має аромат обсмаженого фундука.

Реклама

Млинці з апельсиновою карамеллю

Інгредієнти:

Тісто для млинців:

Реклама
  • Борошно – 130 г
  • Цукор – 20 г
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 3 шт. (150 г)
  • Цедра одного апельсина
  • "Горіхове" масло – 60 г
  • Лікер Куантро (Cointreau) – 50 мл
  • Сіль

Апельсинова карамель:

  • Цукор – 40 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Лікер Куантро (Cointreau) – 20 мл
  • Філе, сік і бланширована цедра 2-х апельсинів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама

 

  1. У ємності змішуємо яйця з цукром, додаємо Куантро (апельсиновий лікер) і сухі інгредієнти: борошно, сіль і цедру апельсина. Гарненько перемішуємо все віночком, щоб не було грудочок. Така послідовність змішування інгредієнтів дасть вам гарне, однорідне тісто, без крупинок і грудочок.
  2. Тепер введемо всі рідкі інгредієнти: гаряче молоко і тепле "горіхове" масло. Важливо використовувати саме гаряче молоко, оскільки частково заваримо борошно, що згодом вплине на смак млинців.
  3. Обсмажуємо млинці на сковороді.
  4. З апельсина знімаємо цедру і вирізаємо філе.
  5. На сковороду кладемо цукор і чекаємо появи аромату карамелі з легкою гіркуватістю. Перемішувати цукор не потрібно. Потім додаємо вершкове масло, злегка нахиляє сковороду, щоб допомогти маслу розтопити карамель.
  6. Тепер вливаємо Куантро і ... почекаємо ще кілька секунд: нехай спирти випаруються. Додаємо сік, філе і бланшировану цедру апельсина. Випаровуємо на повільному вогні до стану густого сиропу.
  7. Скручуємо млинці в трубочки і нарізаємо смужками завширшки 2-3 см.

 

Ліза Глінська
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

 

Приступаємо до подачі:

Перший спосіб: викладаємо нарізані шматочки в гарячу апельсинову карамель.

Другий спосіб: складаємо млинець навпіл кілька разів і поливаємо апельсиновою карамеллю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як нарізати цитрусові, не залишаючи ні шкірки, ні білої шкірки, ні мембран. Сайт "Сегодня" також писав, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Дивіться відео, як приготувати апельсинові оладки: