Червоне вино і шоколад покращують пам'ять

2 січня 2016, 00:22
Але це твердження поки перебуває на рівні гіпотези

Фото: dkvartal.ru

Дослідження, опубліковане в журналі Нейронаука, свідчить про те, що ресвератрол – речовина що входить до складу червоного вина і чорного шоколаду, надає позитивний ефект на пам'ять і когнітивні здібності, повідомляє "Ортодокс".

Раніше вчені отримували свідчення того, що ресвератрол надає омолоджуючу дію, нове ж дослідження дозволило встановити, що ця речовина покращує функції запам'ятовування в будь-якому віці.

Реклама

У процесі експерименту, в якому брали участь добровольці страждають від зайвої ваги, які брали протягом півроку високі дози ресвератрола, було зафіксовано значне поліпшення роботи короткочасної пам'яті у випробовуваних в порівнянні з контрольною групою.

Додаткові аналізи показали, що у цих людей, в зонах мозку, відповідальних за пам'ять, утворилося значно більше зв'язків між нейронами. Дослідники вважають, що регулярне вживання ресвератрола може створювати гарний захист когнітивних функцій у літніх людей.

Але це твердження поки перебуває на рівні гіпотези, щоб гарантовано довести благотворний вплив ресвератрола на розумові процеси будуть потрібні додаткові, значно масштабніші дослідження цієї речовини.