Червоне м'ясо небезпечне для здоров'я

13 квітня 2015, 07:45
Експерти радять не вживати бекон, ковбасу, сосиски

Фото: соцмережі

Червоне м'ясо (яловичина, свинина, баранина) і продукти переробки м'яса (ковбаса, сосиски) при надмірному вживанні і неправильній термічній обробці (смаження, копчення) є причиною багатьох захворювань, зокрема серцево-судинної системи (атеросклероз і його ускладнення – ішемічна хвороба серця, інфаркт, інсульт), порушень обміну речовин, надмірної ваги та ожиріння, онкологічних захворювань. Про це повідомляють експерти Всесвітньої організації здоров'я.

Також, існує зв'язок між вживанням обробленого м'яса і раком кишечника за рахунок утворення канцерогенних нитрозоз’єднань. Насичені жири в червоному м'ясі пов'язані з підвищеним ризиком раку кишечника, ендометрії, лімфоїдних та гематологічних злоякісних пухлин.

Реклама

Експерти ВООЗ радять вживати не більше 2 разів на тиждень червоне м'ясо і відмовитися від м'ясопродуктів (бекону, ковбас, сосисок і т.п.). Доведено, що молочно-рослинна їжа різко зменшує ризик розвитку серцево-судинних, онкологічних захворювань та ожиріння.

За словами дієтологів, набагато корисніше комбінувати різні джерела білка: рослинно-тваринного походження, а віддавати перевагу яйцям і молочним продуктам.