Кому корисно їсти сало: відповідь експертів

15 листопада 2017, 07:30
У цьому продукті міститься безліч необхідних організму вітамінів

Сало. Фото: korysno.pro

У 100 грамах сала 89 грамів припадає на жир – з цієї причини багато прихильників здорового харчування не вживають зазначений продукт. Однак дієтологи переконані: сало в раціоні необхідне.

У чому користь сала для здоров'я

Реклама

У салі, незважаючи на його жирність, міститься безліч необхідних організму вітамінів, макро- і мікроелементів. За словами лікарів, вживання свинячого сала допомагає зробити імунітет міцнішим, а також покращує мозкові функції, в тому числі сприяючи зниженню ризику появи хвороби Альцгеймера.

Позитивно діють речовини зі складу свинячого сала (наприклад, лецитин) і на судинну систему – активує виведення з організму холестерину, сприяє виробленню якісної крові. Крім того, сало містить багато антиоксидантів, і у людей, які вживають його час від часу, знижується ймовірність виникнення онкологічних захворювань.

Дієтологи наголошують, що сало слід їсти не більше одного-двох шматочків на день. Засвоїтися його жирам в організмі допоможуть зелень і чорний хліб. Але слід знати, що людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура і печінки, а також страждаючим на атеросклероз і серцеві порушення, ожиріння від сала краще все ж відмовитися.

Реклама

Також не варто забувати, що корисним для здоров'я є лише сало в солоному або маринованому вигляді. Термічна обробка руйнує вітаміни, які містяться в ньому.

Нагадаємо, раніше ми писали, кому не можна їсти сало. Крім цього, сайт "Сегодня" повідомляв, як вибрати сало.