Кому потрібно налягати на моркву: медики розповіли

3 листопада 2017, 08:39
Існують категорії людей, яким необхідно їсти моркву кожен день

Морква. Фото: pixabay.com

Морква – це один з найкорисніших овочів, який володіє масою вітамінів, мінералів і мікроелементів. Чого тільки вартий вітамін А, що міститься в моркві, він здатний поліпшити зір без будь-яких лікарських препаратів і процедур, а також позитивно впливати на шкіру і слизові оболонки організму, завдяки чому вони стають еластичними і міцними.

Кому більше за інших рекомендують налягати на моркву:

Реклама
  • Сердечникам, тому що морква за рахунок клітковини в своєму складі є відмінним очищувачем судин від надлишкового холестерину. Якщо їсти сиру моркву кожен день, то людина забезпечить собі потужний захист від атеросклерозу та інших захворювань серцево-судинної системи.
  • Всім жінкам лікарі радять їсти моркву в будь-якому вигляді, називаючи її непоганим засобом профілактики раку. Тут вся справа у вітаміні А, якого в моркві більше, ніж в інших продуктах. Найпоширенішим видом онкології у жінок є рак грудей, так ось в медичних статистиках зазначено, що це захворювання в 40% випадків частіше зустрічається у тих жінок, в організмі яких був серйозний дефіцит вітаміну А.
  • Чоловікам теж не завадить налягати на свіжу моркву, тому як її речовини здатні прискорити рухливість сперматозоїдів і тим самим вплинути на репродуктивну функцію. Більш того, лікарі кажуть, що завдяки моркві у чоловіків знижується рівень тих сперматозоїдів, які спочатку несуть в собі аномальні гени.
  • Тим, у кого проблеми з зубами. Гризти свіжу моркву корисно людям, у яких діагностовано захворювання ясен і зубів. Цей овоч зміцнює зубну емаль, очищає ротову порожнину від паразитів, перешкоджає кровоточивості ясен і так далі. Власне, тому лікарі рекомендують їсти сиру моркву і дітям, і дорослим.
  • Розсіяним і неуважним людям дуже корисно буде налягти на моркву. У ній містяться речовини, які надають користь мозку. В результаті її регулярного вживання у людини не буде проблем з пам'яттю, концентрацією уваги і так далі.

Бажано їсти моркву в сирому вигляді, так як при термічній обробці частина корисних речовин випаровується.