Кому потрібно їсти редиску: відповідь лікаря

12 квітня 2018, 09:35
Відомий дієтолог Світлана Фус розповіла, чому важливо їсти цей овоч

Редиска. Фото: pixabay

Лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, які корисні речовини містить в собі редиска і кому необхідно їсти цей овоч.

"Редиска все ще залишається в числі продуктів, поживну цінність яких недооцінюють. Вона багата вітаміном С, В, фолієвою кислотою, калієм, кальцієм і м'якими харчовими волокнами", – пише Світлана Фус.

Реклама
Чому необхідно їсти редиску
Фото: facebook.com/svetlanafus

Корисні властивості редиску

  • Покращує пам'ять – в редисці багато йоду;
  • Має антибактеріальні і протизапальні властивості;
  • Змінює і покращує зовнішній вигляд шкіри, волосся, нігтів;
  • Сприяє покращенню травлення, стимулює виділення шлункового соку;
  • Низька калорійність: в 100 грамах редису всього 14 ккал;
  • Містить вітамін С, а також залізо, кальцій, сірку, магній, мідь.

При покупці перевіряйте редиску на дотик: вона повинна бути абсолютно твердою, в іншому випадку ви ризикуєте придбати напівпорожні, волокнисті екземпляри. Шкірка повинна бути гладкою і чистою, без чорних крапок.

Соковита, хрустка редиска з легким гірчичним смаком – прекрасне доповнення до будь-якого салату. А щоб підвищити її хрусткі властивості, потримайте її пару годин у воді з кубиками льоду. Заодно позбудетеся надлишку нітратів, якими "грішать" ранні парникові овочі.

Реклама

Ще важливо: редька протипоказана при гіперфункції щитовидної залози, подагрі, гастриті і виразці в стадії загострення.

Нагадаємо, в Україні обвалилися ціни на редиску.