Кому не можна їсти сало – медики розповіли

30 жовтня 2017, 18:24
Думки експертів з харчування стосовно користі сала розділилися

Сало. Фото bonappetito.uol.ua

Цей продукт має багато поживних властивостей, але не всім його можна вживати. Сало містить цінну олеїнову жирну кислоту (більше 40%), яка має протизапальну дію і запобігає передчасному старінню. За змістом олеїнової жирної кислоти сало майже наздогнало оливкову олію.

У чому цінність сала

Реклама

У солідному ряду жирних продуктів лікарі на особливе місце ставлять свиняче сало, яке наділене воістину рідкісним набором ненасичених жирних кислот. З'ясувалося, наприклад, що в салі міститься арахідонова кислота, яку зараховують до однієї з чотирьох жирних незамінних кислот.

Арахідонову кислоту включили до складу фосфоліпідів, які складають основу мембран клітин, і потрібна вона для передачі сигналів клітини – як запального медіатора. Арахідонова кислота забезпечує правильну роботу кісткової тканини, несе відповідь за зростання кісткових клітин, роботу серцевого м'яза, нирок, бере участь в обміні холестерину.

Яке сало вживати

Реклама

Кому не можна вживати сало

  • Сало – це жир, тобто калорійний продукт. Якщо ви намагаєтеся схуднути, не варто зловживати цим продуктом.
  • Сало має жовчогінну дію і людям із загостренням запалення жовчного міхура або підшлункової залози слід вживати його з обережністю.