Коктейльна п'яТниця: вирушаємо на Кубу пити "Дайкірі"

20 листопада 2020, 17:33
А чому б і ні, адже атмосферний гаванський бар можна організувати вдома – було б бажання

От уявіть: легкий карибський бриз, ласкаве сонце, спекотні кубинські красуні та красені навколо, а в руці – прекрасний коктейль... Добре, сподіватимемося, це в найближчому майбутньому. А поки що можна влаштувати тематичну вечірку вдома і пригостити себе та друзів "Дайкірі". Інгредієнтів для нього треба небагато, і вони доступні.

Фото: Instagram/mr.bsballroom

Старовинний бар "Флоридіта", що в Гавані, вважають місцем, де народився "Дайкірі" на початку 1900 років. Автор – заїжджий каталонець Костянтин Верт, він зробив коктейль культовим. Ернест Гемінґвей обожнював цей напій, часто заходив до бару "Флоридіта" розслабитися та охолодитися за його допомогою.

Реклама

Як кажуть фахівці-бармени, справжній "Дайкірі" можна приготувати, тільки відчуваючи напій, без особливих мірних пристосувань. Але ми даємо вам пропорції інгредієнтів, треба ж починати з класичного рецепту. А там – як масть піде.

Що потрібно для коктейлю "Дайкірі"

  • 60 мл білого рому
  • 15 мл соку лайма
  • 1 чайна ложка лікеру мараскіно
  • 1 чайна ложка цукрового піску
  • Півтори склянки льоду

Як приготувати

  1. Змішайте в блендері сік лайма та цукор.
  2. Додайте лікер і лід.
  3. Змішуйте на високій швидкості, поступово додаючи ром.

А тут читайте рецепт ще одного п'яТничного коктейлю "М'ятний джулеп".