Коктейль на Новий рік 2020: "Мімоза" з ананасовим соком

30 грудня 2019, 14:00
Новий рецепт класичного алкогольного коктейлю

Коктейль "Мімоза" на Новий рік

"Мімоза" – простий коктейль із шампанського і свіжовичавленого апельсинового соку. Щоб підвищити градус цього напою, ми радимо додати до нього горілку. А щоб зробити смак багатшим, скомпонувати апельсиновий сік з ананасовим і лимонним.

Дивіться відео, як вибрати шампанське:

Реклама

Читайте також:

Коктейль "Мімоза" з ананасовим соком

Реклама

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 40 мл горілки
  • 40 мл ананасового соку
  • 30 мл апельсинового соку
  • 15 мл лимонного соку
  • 15 мл цукрового сиропу
  • 4-5 листочків базиліка
  • 70-80 мл охолодженого шампанського або просекко
  • Кубики льоду

Спосіб приготування:

Реклама
  1. У шейкер викласти листя базиліка, влити цукровий сироп. Злегка потовкти товкачем.
  2. Додати всі інші інгредієнти (крім шампанського) в шейкер і як слід збити.
  3. Додати в келих кілька кубиків льоду. Влити суміш з шейкера і долити шампанське або просекко.

У чому різниця між шампанським і просекко

Шампанське – ігристе вино, вироблене в однойменному французькому регіоні. Визначення "Шампанське" було захищене Версальським договором, але, оскільки деякі країни ніколи офіційно не підписували його, багато виробників також використовують термін "Шампанське".

Просекко – ігристе вино, випущене в Італії, переважно в регіоні Венето.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати желе з шампанського з полуницею. "Сьогодні" також ділилися рецептом абрикосового мусу з шампанським.