Полуничний парфе: простий рецепт від шеф-кухаря

13 червня 2016, 17:49
Його можна готувати не тільки з полуницею, але і з будь-якими ягодами

Французький десерт готувати просто

Полуничний сезон в самому розпалі. "Вважається, що полуниця здатна пробудити смак до життя, в ній міститься гормон радості, який допомагає нам легше переносити тяготи. Вчені довели, що один тільки аромат полуниці містить більше 50 ароматичних речовин, які сприяють бадьорості і гарному настрою", – розповідає Андрій Дромов, шеф-кухар програми "Готуємо разом", яка виходить на телеканалі "Інтер".

І ділиться рецептом чудового сезонної страви – полуничного парфе.

Реклама

Для приготування полуничного парфе візьміть:

500 г свіжої полуниці

2 столові ложки цукру

Реклама

100 грам бісквітного печива

2 столові ложки вершкового масла

500 мл вершків 30%

Реклама

240 грам сметани

90 грам цукрової пудри

Пакетик ванільного цукру

Пару гілочок м'яти

Парфе – це французький холодний десерт зі збитих вершків з цукром і ваніллю. Його можна готувати не тільки з полуницею, але і з будь-якими ягодами. При виборі полуниці єдине, на що варто звертати особливу увагу – це колір. Чим більш насичений і яскравіший колір полуниці, тим більше там корисних речовин. Якщо ягоди бліді, то, швидше за все їх зібрали ще такими, які не визріли.

Класичне поєднання полуниці з вершками не тільки смачне, але і дуже корисне. Виявляється, що завдяки молочним продуктам, корисні речовини полуниці засвоюються краще.

Спочатку зробимо основу з печива. Її треба дрібно покришити. Для цього покладемо його в звичайний поліетиленовий пакет і потовчемо. Тепер в печиво додаємо цукор і розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.

Далі робимо вершково-сметанну начинку. Для цього в сметану додаємо цукрову пудру, ванільний екстракт і все збиваємо міксером. Окремо збиваємо вершки і акуратно перемішуємо збиті вершки з збитою сметаною. Нарізаємо вимиту полуницю великими шматочками. Все! Складові десерту готові.

Тепер все викладаємо в стакани. На дно висипаємо чайну ложку печива. Потім – шар вершково-сметанної начинки, потім – кілька полуничок. Зверху знову посипаємо печивом, викладаємо вершки і полуницю.

Тепер відправляємо десерт в холодильник на кілька годин. І – можна пробувати і пригощати друзів і рідних. Смачного!