Клієнти дорогих ресторанів і фастфуду товстіють однаково – дієтологи

3 липня 2015, 06:01
Страви, що подаються у будь-яких закладах громадського харчування, містять рекордну кількість шкідливих речовин

Фото: kaidzenkt.ru

Дослідники з університету штату Іллінойс в Урбані довели, що любителі ресторанної кухні і фастфуду в рівній мірі схильні до ризику ожиріння.

За словами дієтологів, страви, що подаються у будь-яких закладах громадського харчування, містять рекордну кількість шкідливих речовин: солі, холестерину, жирів. Таким чином, завсідники ресторанів шкодять своєму здоров'ю нітрохи не менше, ніж любителі фастфуду.

Реклама

"Коли з'явилася мода на здорове харчування, багато хто відмовився від бургерів і пішли в ресторани "домашньої кухні", – говорить професор Рапенг Ан. – Однак ми проаналізували дані про здоров'я понад 18 тисяч осіб, зібрані закладами охорони та соціальними службами США з 2003 по 2010 рік. Як з'ясувалося, індекс маси тіла у відвідувачів ресторанів і кафе швидкого харчування однаковий"

Вся справа в тому, вважає вчений, що і ті, й інші в результаті такого харчування перевищують свою добову норму калорій приблизно на 200 одиниць. Рапенг Ан радить всім, хто стежить за фігурою, перейти на їжу власного приготування і по можливості уникати вечерь за межами будинку.