Класика мексиканської кухні: як приготувати чилі кон карне

15 серпня 2018, 09:00
Як приправи для чилі найчастіше використовують орегано, зіру і чорний перець, рідше коріандр, лавровий лист

Чилі кон карне Фото: pixabay.com

Чилі кон карне – популярна страва мексиканської і техаської кухонь. Назву запозичено з іспанської мови і означає це буквально "чилі з м'ясом". Воно готується з м'ясного фаршу, помідорів, гострого перцю, квасолі і кукурудзи.

Чилі кон карне

Реклама

Інгредієнти на 10 порцій:

  • 1 кг яловичого фаршу
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 3 лаврових листки
  • 4 зубчики часнику
  • 3 стручки перцю чилі
  • 3 г чебрецю
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • сіль, перець за смаком
  • 300 г помідорів у власному соку
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 банка консервованої червоної квасолі
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 20 г соусу табаско (або за смаком)
  • 20 г вустерського соусу
  • по 1/4 шт. болгарського перцю (червоного, жовтого, помаранчевого і зеленого)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Цибуля, часник, чилі, свіжий чебрець дрібно рубаємо, додаємо зіру і лавровий лист, сіль і перець, обсмажуємо все разом в каструльці на олії.
  2. До них додаємо фарш (краще зробити самому, двічі пропустивши через м'ясорубку), трохи обсмажуємо.
  3. Додаємо помідори у власному соку і томатну пасту, споліскуємо банку з-під помідорів і додаємо цю воду в каструльку. Після цього на маленькому вогні тримаємо усю суміш протягом 3 годин, раз на півгодини помішуючи вінчиком. Якщо потрібно, можна долити потроху води або курячого бульйону.
  4. Через 2,5 години після початку готування додаємо квасоля, кукурудзу, вустерский соус і табаско.
  5. Нарізаємо болгарський перець тонкою соломкою і кладемо в каструльку за 10 хвилин до закінчення приготування.
  6. Подавати чилі кон карне можна в першу чергу з рисом, а також з запеченою картоплею або пюре, спагетті. Також до нього традиційно йде сметана і зелень.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тортилья-роли з куркою, сиром і помідорами від Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати мексиканські буріто зі свининою і овочами.

Дивіться відео, як правильно вибрати м'ясний фарш: